Ειδήσεις

Μάξιμος: Οι κάλπες της 25ης Ιουνίου θα κρίνουν την πορεία της χώρας


«Δεν χρειάζεται εφησυχασμός. Θα πρέπει να υπάρχει αυξημένη συμμετοχή. Να είμαστε όλες και όλοι στην κάλπη που θα κρίνει τελικά και την πορεία της χώρας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου στη τηλεόραση του Astra και στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα» με τη δημοσιογράφο κ. Βάσω Σαμακοβλή.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «οι εκλογές είναι με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Για να πάρει το μπόνους όλων των εδρών θα πρέπει να έχει το 4 μπροστά το ποσοστό της ΝΔ, να είναι 40% plus και έτσι θα μπορέσει να έχει τη δυνατότητα μίας ισχυρής αυτοδύναμης κυβέρνησης. Δεν είναι “παντοδυναμία Μητσοτάκη”, όπως σπεύδουν να πουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, λοιδορώντας την προσπάθειά της ΝΔ να πετύχει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Και μου κάνει εντύπωση γιατί προέρχεται και από κόμματα που στο παρελθόν είχαν ποσοστά και 44 και 45% και κυβέρνησαν μονοκομματικά, όπως το ΠΑΣΟΚ. Εμείς παρουσιάσαμε στον ελληνικό λαό το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης. Δεν υπάρχει διάθεση, ούτε κουλτούρα συνεργασίας από το τρίτο κόμμα που θα μπορούσε να συνεργαστεί με την ΝΔ. Ο κ. Ανδρουλάκης λέει και ότι και 149 βουλευτές να έχει η ΝΔ δεν θα σπεύσει να στηρίξει μία τέτοια κυβέρνηση. Εξαρχής, άλλωστε, είπε ότι αποκλείει τον αρχηγό του πρώτου κόμματος από το ενδεχόμενο να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Νομίζω ότι είναι άκρως αλαζονική αυτή η στάση και θα πρέπει να την συνεκτιμήσουν οι πολίτες την ώρα που θα βρεθούν στην κάλπη».

 

Αύξηση μισθών και μείωση φόρων

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «η ΝΔ ακολουθεί μία πολιτική ευθύνης που δημιουργεί περισσότερο πλούτο, από τη φορολόγηση του οποίου μπορεί στοχευμένα να στηρίζει τους ευάλωτους συμπολίτες μας, τα αδύναμα στρώματα, τα μεσαία στρώματα. Αυτή η πολιτική είναι που αποδίδει και επιβραβεύθηκε και στην κάλπη. Και θέλω να πιστεύω ότι θα επιβραβευθεί και πάλι από τους πολίτες στην κάλπη που έχουμε μπροστά μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτή που αύξησε συντάξεις και μισθούς και μείωσε φόρους. Και την επόμενη τετραετία, αυτή είναι η φιλοδοξία μας, ο κατώτατος μισθός να πάει στα 950 ευρώ, από 780 -τον παραλάβαμε στα 650 ευρώ-, ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα να πάει στα 1.500 ευρώ από τα 1.170 και, βεβαίως, θα υπάρξουν επιπλέον αυξήσεις και στον δημόσιο τομέα με τα νέα μισθολόγια. Θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών, αύξηση του αφορολογήτου, κατάργηση του τελευταίου μνημονιακού φόρου που είναι το τέλος επιτηδεύματος. Εμείς μιλούμε συγκεκριμένα και παρουσιάσαμε ένα πρόγραμμα το οποίο είναι κοστολογημένο. Από την αξιωματική αντιπολίτευση και από τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής».

 

Η Ορθοδοξία είναι δύναμη ενότητας και όχι διαίρεσης

Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κόμμα ΝΙΚΗ και τις επιδόσεις του στις εκλογές, ανέφερε ότι «η Ορθοδοξία είναι δύναμη ενότητας, είναι ενοποιητικό στοιχείο του Ελληνισμού, γιατί ακριβώς έχει ταυτιστεί με τους αγώνες του έθνους σε δύσκολες περιόδους, Δεν είναι σημείο διαίρεσης και θα είναι λάθος εάν επικρατήσει αυτή η άποψη. Μακροχρόνια μπορεί να αφήσει πληγές στο σώμα της Εκκλησίας ένα τέτοιο εγχείρημα. Από κει και πέρα, δημοκρατία έχουμε, οι πολίτες να αποφασίσουν. Αλλά είναι λάθος να επιχειρείται μία εκμετάλλευση του θρησκευτικού συναισθήματος των Ελλήνων πολιτών. Η εκκλησία πήρε τις αποστάσεις της. Και νομίζω ότι πρέπει να δοθεί βήμα για να ακουστούν οι απόψεις τους, γιατί, αν ισχύουν και αυτά που διαβάζω σε μέσα ενημέρωσης, πολλές εξ αυτών είναι αρκούντως σκοταδιστικές».

Προηγούμενο άρθρο Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας συμμετέχει στο νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής Κορασίδων στο Κλειστό της Νεάπολης