Ειδήσεις

Υλοποιήθηκε με επιτυχία η δράση: Γίνομαι η φωνή του νερού


Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού μαθητών και μαθητριών της Δ΄ Τάξης του Δημοτικού, υλοποιήθηκε με επιτυχία η δράση: «Γίνομαι η φωνή του νερού», την οποία συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και η Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ), την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 στη Πλατεία Ταχυδρομείου.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Προγράμματος με τίτλο «ΤΟ ΝΕΡΟ», το οποίο εξελίχθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους στη Δ΄ Δημοτικού  και είχε ως στόχοτη δημιουργία μελλοντικών υπεύθυνωνπολιτών – καταναλωτών, που θα αντιμετωπίζουν με τη δέουσα σοβαρότητα και ευθύνη τοζήτημα της προστασίας των υδάτινων πηγών και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος.

Κατά την ανωτέρω δράση, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Πλατεία Ταχυδρομείου, οι μαθητές και οι μαθήτριες κατέγραψαν και φιλοτέχνησαν συνθήματα για την προστασία και εξοικονόμηση του νερού, τα οποία και ανάρτησαν σε κατάλληλους χώρους, ενώ ανέγνωσαν και βροντοφώναξαν σε μεγάφωνα τα συνθήματα τα οποία έγραψαν. Προκειμένου μάλιστα να φτάσει το μήνυμα της προστασίας του νερού στο ευρύ κοινό, προβλέφθηκε να μοιραστούν τα συνθήματα  αυτά σε ειδικό  ένθετο που θα συνοδεύει τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ. Στη δράση συμμετείχαν αντιπροσωπίες μαθητών και μαθητριών, συνοδευόμενες από εκπαιδευτικούς, από τις εξής σχολικές μονάδες: 2ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 24ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 25ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 26ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 36ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 43ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων Ν. Μπακογιάννη.  Αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε κλήρωση  προκειμένου να επιδοθεί από ένα ποδήλατο έναν μαθητή ή μία μαθήτρια κάθε σχολικής μονάδας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηυθύναν ο Δήμαρχος Λαρισαίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Απόστολος Καλογιάννης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Αικατερίνη Καραγιώργου καιο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Δημήτριος Μαβίδης. Την εκδήλωση χαιρέτησε, επίσης, η Βουλευτής Λάρισας κ. Ευαγγελία Λιακούλη.

Η κ. Καραγιώργου κατά τον χαιρετισμό της, συνεχάρη τους συμμετέχοντες μαθητές και τις συμμετέχουσες μαθήτριες που πρωτοστατούν στη διάδοση ενός μηνύματος το οποίο αφορά μικρούς και μεγάλους, καθώς και τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εκπαιδευτικούς,  τονίζοντας ιδιαιτέρως τον παιδαγωγικό χαρακτήρα της δράσης αυτής, αναφέροντας μεταξύ άλλων και τα εξής: «Το σχολείο, ως οφείλει, πρωτοστατεί στον αγώνα για τη πληροφόρηση σχετικά με τα οικολογικά ζητήματα του πλανήτη μας και στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης, με ειδικά μαθήματα και ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις… Είναι ιδιαιτέρως ελπιδοφόρο, το γεγονός ότι η νέα γενιά -οι μαθητές μας και οι μαθήτριές μας- έχουν πλέον επαρκή πληροφόρηση για τα ανωτέρω ζητήματα και το σημαντικότερο είναι ευαισθητοποιημένοι.  Η μαθητική κινητοποίηση στο ζήτημα της προστασίας του νερού μας γεμίζει με αισιοδοξία, καθώς τα ίδια παιδιά, θα εξελιχθούν σε υπεύθυνους πολίτες, οι οποίοι και οι οποίες με τη σειρά τους, είτε μέσω της ατομικής ευθύνης, είτε ασκώντας την κατάλληλη επιρροή προς τους ιθύνοντες κάθε εποχής, θα είναι σε θέση να επιτύχουν μια καλύτερη τροπή των πραγμάτων».

 

 

 

 

 

Η  ΔιευθύντριαΠΕ Λάρισας

 

 

Η Διευθύντρια ΠΕ Λάρισας

 

Αικατερίνη Καραγιώργου

 

 

  Αικατερίνη Καραγιώργου

Προηγούμενο άρθρο Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Τελετή απονομής πτυχίων και προαγωγών των εθελοντών του Τομέα Υγείας