Ειδήσεις

Σε λειτουργία το σύστημα τηλεέλεγχου και τηλεδιαχείρισης του δικτύου ύδρευσης Δήμου Αγιάς


Το ολοκληρωμένο σύστημα τηλεελέγχου στο σύνολο του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Αγιάς επιθεώρησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού  ένταξης 2,7 εκατομμυρίων  ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ  2014 -2020 και περιλαμβάνει την ολοκληρωμένη εγκατάσταση συστήματος αυτοματισμού, τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού όλων των αντλιοστασίων, των γεωτρήσεων και των δεξαμενών ύδρευσης της ΔΕΥΑ Αγιάς.

 Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Η ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου Αγιάς  όσον αφορά στη διαχείριση του νερού, είναι γεγονός. Υπάρχει πλέον ολοκληρωμένο σύστημα  άμεσης παρακολούθησης και παρέμβασης που εγκαταστάθηκε,  δοκιμάστηκε  και  λειτουργεί. Ένα χρήσιμο έργο προκειμένου να μην χάνεται ούτε σταγόνα νερό, που διασφαλίζει την ποιότητα και την ορθή διαχείριση του νερού στο σύνολο των δεξαμενών, γεωτρήσεων και πηγών  στο Δήμο Αγιάς. Ένα έργο που οδηγεί σε εξοικονόμηση νερού, ρεύματος και χρόνου. Το έργο αυτό, αφήνει πίσω του μέλλον».

 

Αντώνης Γκουντάρας, Δήμαρχος Αγιάς: «Έχουμε πλέον έτοιμη την τηλεδιαχείριση του δικτύου ύδρευσης  στο σύνολο του Δήμου  Αγιάς. Από εδώ μπορούμε να ελέγχουμε όλες τις δεξαμενές και όλες τις γεωτρήσεις που  διαχειρίζεται η ΔΕΥΑ Αγιάς. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 2,7 εκατομμυρίων  ευρώ που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αποτελεί ένα σημαντικό  βήμα στο ψηφιακό μέλλον που όλοι επιζητούμε».

Προηγούμενο άρθρο Την Παρασκευή 9 Ιουνίου ο Αλέξης Τσίπρας σε Κιλελέρ-Λάρισα
Επόμενο άρθρο 14 ακόμη συλλήψεις για ναρκωτικά, κατά το τελευταίο 4ημερο, στη Θεσσαλία