Ειδήσεις

Μάξιμος: Ενεργότερη χρήση του ποδηλάτου στην καθημερινότητά μας


«Θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη δράση που επιτελείτε και μακάρι το συνέδριο, οι παράλληλες δράσεις που είχαμε αυτές τις μέρες να συμβάλουν στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση όλων μας στην αλλαγή υποδείγματος, στάσης ζωής, για την ενεργότερη χρήση του ποδηλάτου στην καθημερινότητά μας». Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην ολοκλήρωση του 1ου φόρουμ ποδηλασίας «Ποδηλατώντας στο μέλλον» που έλαβε χώρα το τριήμερο 1-3 Ιουνίου στην πόλη της Λάρισας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π) κ. Βασίλη Διαμαντόπουλο για την επιλογή της Λάρισας ως της πόλης για την πραγματοποίηση της επετειακής εκδήλωσης για τα 50 χρόνια της Ομοσπονδίας και μίλησε με θερμά λόγια για τις εργώδεις προσπάθειες του προέδρου του Ποδηλατικού Γ.Σ. Λάρισας κ. Σάββα Τσοπούρογλου για να ενδυναμώσει το ενδιαφέρον των πολιτών για το ποδήλατο ως μέσο άσκησης και ψυχαγωγίας, αλλά και ως μέσο μετακίνησης.

 

Το ποδήλατο στα προγράμματα των δημοτικών εκλογών

Ό Μάξιμος Χαρακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το ποδήλατο δεν συμβάλλει μόνο στην σωματική για την ψυχική μας υγεία  με την άθληση, την άσκηση αλλά και την ψυχαγωγία. Είναι και ένα ουσιαστικό μέσο μετακίνησης που μπορεί να συμβάλει στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος που έχουν όλες οι μεγαλουπόλεις, όπως και η πόλη της Λάρισας. Και μακάρι, επειδή οδεύουμε σε δημοτικές εκλογές, -βλέπω εδώ τον δήμαρχο Λάρισας,  τον υποψήφιο δήμαρχο, τον πρώην δήμαρχο, τον δήμαρχο Τεμπών επίσης- να είναι πιο ουσιαστική η συζήτηση και στα προγράμματά σας, όσο βαδίζουμε προς τις δημοτικές, τις αυτοδιοικητικές εκλογές, για τους τρόπους με τους οποίους το ποδήλατο θα μπει πιο ουσιαστικά στη ζωή της πόλης, και γιατί όχι κ. περιφερειάρχη στη ζωή όλων των πολιτών της περιφέρειας».

 

Επέκταση των ποδηλατοδρόμων στο μέλλον

Όπως χαρακτηριστικά είπε «όλοι πια ταξιδεύουμε στο εξωτερικό και βλέπουμε όχι μόνο σε μεγαλουπόλεις, όπως στο Άμστερνταμ, χιλιάδες ποδήλατα με λουκέτα που δείχνουν ότι χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητα, στη δουλειά των πολιτών  και των εργαζομένων για τις μετακινήσεις τους. Βλέπουμε, όμως, και ποδηλατοδρόμους να συνδέουν επίσης πόλεις και δημοτικά διαμερίσματα και χωριά κ. περιφερειάρχη. Μακάρι στο μέλλον να εντάξουμε τους ποδηλατοδρόμους ευρύτερα στη ζωή μας. Και πάλι συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας. Καλώς ήλθατε στην πόλη μας και να έχετε καλή διαμονή».

Προηγούμενο άρθρο Δωρεά υλικού στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Λάρισας
Επόμενο άρθρο Περιήγηση στους αρχαιολογικούς χώρους του Σαρανταπόρου και της Δολίχης