Ειδήσεις

2ο Διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη Λάρισα


Η Λάρισα στις 27 και 28 Ιουνίου 2023 θα ζήσει στους Ρυθμούς των χορών του κόσμου και της Ευρώπης. Ο Σύλλογος Φίλων Λαϊκής παράδοσης Λάρισας – ΦΙΛΠΑ οργανώνει το 2ο Διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη Λάρισα με τη συμμετοχή  7 χωρών από όλο τον κόσμο και μας προσκαλεί σε  ένα αξέχαστο διήμερο ταξίδι πολιτισμικών εμπειριών και διασκέδασης με χορούς και μουσικές του κόσμου. Είναι η μεγαλύτερη Διεθνής εκδήλωση παραδοσιακού πολιτισμού που γίνεται στην πόλη μας. Την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 στις 9:30 μ.μ. στο Κηποθέατρο Λάρισας θα εμφανιστούν χορευτικά από την Αργεντινή, το Μεξικό, τη Χιλή, την Αίγυπτο τη  Σερβία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Μια πλούσια αισθητική εμπειρία χρωμάτων και πολιτισμών από ένα θέαμα υψηλής τεχνικής σε μια παγκόσμια γιορτή της παράδοσης όπου θα συμμετέχουν πάνω από 300 ξένοι και Έλληνες χορευτές. Εντυπωσιακές εικόνες, ήχοι, ρυθμικές κινήσεις, εξωτικά κουστούμια  συνεπαίρνουν το θεατή σε ένα αξέχαστο ταξίδι πολιτισμικής πολυμορφίας στις γωνιές του πλανήτη, σε μια χορευτική πανδαισία χρωμάτων και πολιτισμών σε μια παγκόσμια γιορτή συναδέλφωσης των λαών.

Την προηγούμενη ημέρα στις 27 Ιουνίου(1η ημέρα) θα γίνει η έναρξη του φεστιβάλ με παρέλαση των χορευτικών στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναπτυχθούν χορευτικά οι ομάδες και μετά θα καταλήξουν στην πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο της Λάρισας όπου θα ακολουθήσει μία παγκόσμια γιορτή Ελλήνων και ξένων χορευτών Ένα παγκόσμιο γλέντι όπου όλοι οι χορευτές από την Ευρώπη και τον κόσμο μαζί με τους θεατές θα μάθουν χορούς και θα διασκεδάσουν με τις ορχήστρες των χωρών σε ένα κλίμα πολιτισμικής ένωσης, ανταλλαγής, φιλίας και συναδέλφωσης. Την ελληνική αντιπροσωπεία του Συλλόγου ΦΙΛΠΑ θα συνοδέψει ορχήστρα χάλκινων που θα κορυφώσει το γλέντι και θα κλείσει τη γιορτή.

Στις 28/06/2023 (2η ημέρα) θα γίνει παρέλαση των χορευτικών σε άλλα κεντρικά σημεία της Λάρισας και ύστερα οι χορευτικές ομάδες θα καταλήξουν στο Κηποθέατρο όπου θα ακολουθήσει μια μεγαλειώδης παράσταση όλων των χορευτικών συγκροτημάτων. Το θέαμα θα είναι μοναδικό αφού τα χορευτικά σύνολα είναι επιλεγμένα από τα καλύτερα των χωρών τους με πλούσιο βιογραφικό και  πολλές διεθνής διακρίσεις. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων, της Περιφέρεια Θεσσαλίας, του Europe Direct Θεσσαλίας και της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης (IOV). Την οργάνωση έχουν ο Γιώργος και o Άλκης Τσιπλακούλης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του Γ. Λαμπρούλη προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του δημάρχου Τεμπών Γιώργου Μανώλη για τις Πανελλαδικές