Ειδήσεις

Ανάβαση στην κορυφή του Κισσάβου με αμαξίδιο


Στις 10 20 την Κυριακή το πρωί το αεικίνητο δίδυμο γένους θηλυκού… κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του Κισσάβου όπου με μεγάλη χαρά και συγκίνηση η Αγλαΐα Κατσιγιάννη πρόεδρος του συλλόγου παραπληγικών της Δράμας, χτύπησε πολλές φορές την καμπάνα της κορυφής ,μια κίνηση που κάνουν όλοι οι ορειβάτες όταν φτάνουν εκεί. Η όλη δράση πραγματοποιήθηκε με το ειδικό αμαξίδιο που παραχώρησε η ομάδα «Τρέξε μαζί μου» που τους στάθηκε μεγάλος αρωγός  και στον μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος.

Μαζί με τις δύο γυναίκες στην προσπάθεια βρέθηκαν φίλοι ορειβάτες της συνοδού της Αγλαΐας ,της Νατάσας Πατιράκη, από διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας ,δύο μηχανές enduroπου βοηθούσαν στη καθοδήγηση και προστασία της ομάδας και 8 μέλη της ΕΠΟΜΕΑ Λάρισας.

Η δράση δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του κάθε ένα.Όλοι ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στην προσπάθεια και η ομάδα λειτούργησε πραγματικά σαν καλορυθμισμένο ελβετικό ρολόι.Η ομάδα ξέσπασε σε χειροκροτήματα όταν έφτασε στην κορυφή …αλλά και σε κλάματα χαράς και συγκίνησης και αγκαλιές. Όταν πλησίαζαν στην κορυφή άρχισε να βρέχει και πολλοί είπαν πως …δάκρυσε ο Θεός εκείνη την ώρα.

Η Αγλαΐα δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει ότι έφτασε σε υψόμετρο σχεδόν 2.000 μέτρα….λέει πως ζει σε όνειρο…και ήδη προγραμματίζει με την φίλη της τον επόμενο στόχο…

Η Νατάσα έλεγε  πως η ανάβαση, η κορυφή , η διαδρομή, η συν(γ)κίνηση, η ενσυναίσθηση η ιδέα, η προσπάθεια, η πίστη, η θέληση, η υπομονή, η επιμονή, η δύναμη… είναι γένους θηλυκού!

Τώρα λέει πως η ΟΜΑΔΑ είναι γένους θηλυκού…και πως δεν θα άλλαζε τίποτε αν ξαναοργανωνόταν ξανά από την αρχή όλο αυτό.

Δεν είναι η ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας ο Όλυμπος και του κόσμου το Έβερεστ…οι ψηλότερες κορυφές είναι αυτές που ανεβαίνουν φίλοι μας, που ποτέ δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα ζήσουν τέτοια εμπειρία,όταν μέσα στηνπόλη ακόμη και ένα κράσπεδο στο πεζοδρόμιο μπορεί να σταματήσει την πορεία τους.Οι ψηλότερες κορυφές είναι αυτές που οι φίλοι σου λένε ότι δεν είναι και πολύ εύκολο ούτε και πολύ λογικό αυτό που πας να κάνεις …αλλά ΝΑΙ…θα μαι μαζί σου και θα σε βοηθήσω. Η ψηλότερη κορυφή είναι αυτή που ανεβήκαμε την Κυριακή στις 28 του Μάη και για εμάς πήρε άλλη αξία το βουνό…όπως και καθετί όταν το μοιράζεσαι…

Την δράση στήριξε η BRAINFITΚέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για πρόσληψη και απασχόληση μη νόμιμων αλλοδαπών
Επόμενο άρθρο Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας τιμήθηκε για το ήθος, τον αλτρουισμό και τον επαγγελματισμό