Ειδήσεις

Θεατρική παράσταση των μαθητών της ΣΤ τάξης του 27ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας,  παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση που ετοίμασε η θεατρική ομάδα των μαθητών της  Στ΄ τάξης με τίτλο: «Όταν μεγαλώσω, θέλω…» σε σκηνοθεσία Ρούλας Πασχάλη, το Σάββατο 27 Μαΐου 2023, ώρα 19:00, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

Την Παρασκευή 26/5 θα προηγηθεί στον ίδιο χώρο, μια παράσταση των παιδιών για όλους τους μαθητές του σχολείου και τους δασκάλους μας.

Η τέχνη του θεάτρου μας μαθαίνει να μην ανεχόμαστε την ασκήμια, να αγαπάμε το καλό και να αποκηρύσσουμε το κακό σε κάθε του μορφή, αισθητική, ηθική, κοινωνική. Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ύστερα από μια χρονιά προετοιμασίας και προβών, οι οποίες γίνονταν κάθε Κυριακή στο γυμναστήριο του σχολείου μας, ήρθε η ώρα τα παιδιά να ανεβούν στη σκηνή, να παίξουν και να μας καταπλήξουν! Η φετινή θεατρική παράσταση που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας με παιδιά από τα τμήματα της Στ΄ τάξης έχει τίτλο «Όταν μεγαλώσω, θέλω…!». Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό θεατρικό έργο που έχει ως αφετηρία την οικονομική κρίση και τη μελλοντική επιλογή επαγγέλματος, για να διερευνήσει, τελικά, την ατομική μας ευθύνη για όλα όσα μας συμβαίνουν σήμερα. Ποιος φταίει; Είναι ένα από τα βασικά ερωτήματα που θα απασχολήσει τους ήρωες, έναν δάσκαλο, μία γιατρό, έναν νταλικέρη, έναν αθλητικογράφο, μία νοικοκυρά, έναν ταξιτζή, έναν αγρότη και πολλούς άλλους. Θα ανακαλύψουν, άραγε, τον ένοχο;

Η σκηνοθέτιδα, επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Το να δημιουργείς μαζί με παιδιά είναι ανεκτίμητο! Αυτά που σου διδάσκουν είναι περισσότερα από όσα θα πίστευε κανείς. Είναι όμως και κουραστικό. Όχι γιατί «πρέπει να κατέβεις στο επίπεδό τους, να σκύψεις, να λυγίσεις, να γίνεις μικρός» (δανειζόμενη τα λόγια του παιδαγωγού Γ. Κόρτσακ), αλλά γιατί «πρέπει να φτάσεις στο ύψος των συναισθημάτων τους. Να τεντωθείς, να μακρύνεις, να σηκωθείς στις μύτες των ποδιών». Η φετινή χρονιά μας δίδαξε ότι, για να μεγαλώσουμε σε έναν κόσμο που θέλουμε, θα πρέπει να τον χτίσουμε οι ίδιοι, αναλογιζόμενοι πού και πού και… τις δικές μας ευθύνες. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να έχουν μία ζωή όπως την επιθυμούν, να τολμούν να ονειρεύονται, να μάθουν να αγωνίζονται, να μάθουν να σηκώνονται όταν πέφτουν, να μάθουν να αναγνωρίζουν τα λάθη τους, για να μπορούν να τα διορθώνουν».

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ευχαριστεί θερμά τη Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου,  καθώς και τον Σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου για τη συνολική υποστήριξη, προκειμένου να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η παράσταση.

Ευχαριστούμε επίσης τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας για την παραχώρηση του γυμναστηρίου για την πραγματοποίηση των προβών.

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Άρχισαν οι εγγραφές για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού στο Κέντρο Ημέρας ΧΑΡΑ ΙΙ Λάρισας
Επόμενο άρθρο Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο: Απόδραση στον Πολιτισμό