Ειδήσεις

Διήμερο Θεατρικού Εργαστηρίου Ενηλίκων του Θεσσαλικού Θεάτρου


Σε μια εποχή, που η αδιαφορία, κοινωνική και πολιτική, αποτελεί σύγχρονη και αθεράπευτη αρρώστια, ο πάντα επίκαιρος Ιάκωβος Καμπανέλλης, ο βαθιά πολιτικός Μπρέχτ και ο ανατόμος της ανθρώπινης ύπαρξης Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ μας καλούν να αντιδράσουμε. Να αντισταθούμε σε αυτό το ρευστό και ασταθή κόσμο με όποιο τρόπο μπορούμε.

Το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Θεσσαλικού Θεάτρου, που εγκαινιάζει φέτος το τρίτο του τμήμα, παρουσιάζει την παράσταση “Τσίρκο reconstruction” με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Ιακώβου Καμπανέλλη, μας παρουσιάζει σκηνές από το “Μεγάλο μας Τσίρκο”, που είναι ίσως ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της Νεοελληνικής δραματουργίας. Επίσης τις παρουσιάσεις των τμημάτων Προχωρημένων “Brecht in progress” και Αρχαρίων “Anton Pavlovich Chekhov Comedy Mood!”. Με την καθοδήγηση από κοινού των θεατρολόγων Ειρήνη Γκότση και Ειρήνη Ζγούρη και την σκηνογραφική επιμέλεια της Ανδρονίκης Τσαγκαράκου.

Τα παιδιά του τμήματος που παίζουν στην παράσταση με αλφαβητική σειρά :

Χρήστος Αδαμόπουλος, Μαρίνα Αρχοντούλη, Κατερίνα Βαλδούμα, Αμαλία Κοντοθάναση, Μαρία Κουκούτση, Πάρης Μποντικούλης, Αθηνά Μπουρουτζίκα, Αναστασία Οικονομούλα, Ελένη Σαμαρά, Σταυρούλα Σδράνη, Γιάννης Χαρισμαΐδης, Αφροδίτη Ξυνοπούλου, Θάλεια Τσιρωνά

Τα επεισόδια που θα δούμε στην παράσταση:

Έναρξη. Ο Κρόνος. Το Μαντείο και ο Δημοσθένης. Ο Ανδρόνικος. Περί Γκιλοτίνας. 3ης Σεπτεμβρίου. Το άγαλμα. Ο Καραγκιόζης Βασιλιάς. Οι Ψευτοϊππότες. Τα Επινίκια.

 

24 Μαΐου 20:00 & 21:00

Παρουσιάσεις τμημάτων

  • Τμήμα Προχωρημένων : Υπεύθυνη Τμήματος: Ειρήνη Γκότση.

Το τμήμα «Προχωρημένων» του Θεατρικού Εργαστηρίου Ενηλίκων του Θεσσαλικού Θεάτρου έχοντας ασχοληθεί μια ολόκληρη χρονιά με έναν από τους πιο σημαντικούς δραματουργούς και σκηνοθέτες του 20ου αιώνα επιχειρεί να πειραματιστεί με τα διήγημα του Μπρεχτ δημιουργώντας τις δικές του ιστορίες υπαρξιακής αναζήτησης με αφορμή το έργο του μεγάλου δραματουργού.

Μονόλογοι με σειρά εμφάνισης:

Ανυπόληπτη (Αθηνά Μπουρουτζίκα), Θέλω να ζήσω (Κατερίνα Τσιούμα), Ξαναζώ όπως θέλω (Σοφία Ευθυμιάδου), Η απόφαση (Κατερίνα Βαλδούμα), Το βρακί (Χριστίνα Καρπούζα), Η χαζή κυρία (Ιωάννα Κόγιου), Η Θέση (Στέφανος Κιουλάφας), Ο σοφός δικαστής (Κωνσταντία Κουτσιαρή), Αζντάκ (Νίνα Λάμπρου), Το άγαλμα (Νικολέτα Στυλοπούλου), Ελεύθερη ψυχή (Χριστίνα Μόκα)

 

  • Τμήμα Αρχαρίων : Υπεύθυνη Τμήματος: Ειρήνη Ζγούρη.

Το τμήμα αρχαρίων, προσεγγίζοντας φέτος τις ρεαλιστικές τεχνικές υποκριτικής του Κωνσταντίν Στανισλάφσκι, δεν θα μπορούσε να βρει πιο πρόσφορο έδαφος εργασίας από αυτό που του προσφέρθηκε μέσα από τα διηγήματα του Τσέχωφ. Τα παιδιά επιχειρούν την ανίχνευση της κωμικής πλευράς του σπουδαίου ρώσου δραματουργού Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ, ακόμα κι εκεί που δεν είναι εντελώς διακριτή.

Τα διηγήματα με σειρά εμφάνισης:

Στην εκκλησία (Χρήστος Αδαμόπουλος – Μαρίνα Αρχοντούλη), Διήγηση της δεσποινίδος Μ. (Μαρία Κουκούτση – Πάρις Μποντικούλης), Το ημερολόγιο ενός υπαλλήλου (Αναστασία Οικονιμούλα), Απ’ έξω, απ’ έξω (Νικολέτα Οικονόμου – Ειρήνη Δεληκωνσταντή), Η σύζυγος (Πάρις Μποντικούλης – Βέρα Βασδαβάνου), Ο κακοποιός (Χρήστος Αδαμόπουλος – Γιάννης Χαρισμαΐδης), Η Βάρικα (Αμαλία Κοντοθανάση),  Ένας αριθμός (Ελένη Σαμαρά – Μαρία Κανδήλα), Το δράμα (Χρήστος Αδαμόπουλος – Αγαθή Μανιά), Μία μικρή παρεξήγηση (Θάλεια Τσιρωνά – Χρήστος Κολοβός), Το κάπνισμα (Αντώνης Σελήνης – Μαρία Κανδήλα)

 

Πληροφορίες: 2410-533417 (Θέατρο «Κώστας Τσιάνος», τις ημέρες των παραστάσεων 10:00-13:00 και 18:00-21:00)

 

Είσοδος ελεύθερη (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου: Ζητώ ισχυρή εντολή για τη Λάρισα και τη ΝΔ
Επόμενο άρθρο Δήλωση του Γιώργου Λαμπρούλη για τα 104 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων