Ειδήσεις

Η Άννα Βαγενά στο Ά Αρχαίο Θέατρο Λάρισας


Το Ά Αρχαίο Θέατρο Λάρισας επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 18/05/23, η εκ νέου υποψήφια Βουλευτής Ν. Λάρισας με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Άννα Βαγενά και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ στο Ά Αρχαίο Θέατρο της πόλης μας. Ευχαριστώ θερμά την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια, που είχε την καλοσύνη να έρθει σήμερα εδώ για να με ενημερώσει για την πορεία των εργασιών που συντελούνται στο Θέατρο.

Είδα με ικανοποίηση ότι προχωρούν αρκετά τα έργα και ότι ήδη έχουν καλυφθεί τα κενά που υπήρχαν στις κερκίδες με καινούρια μαρμάρινα εδώλια. Έτσι, αυτή τη στιγμή, στο κοίλο του Θεάτρου μας μπορούν να φιλοξενηθούν άνετα πάνω από 2.000 θεατές.

Η κ. Σδρόλια με ενημέρωσε ότι το επόμενο στάδιο θα είναι η περαίωση της σκηνής του Θεάτρου. Μου είπε επίσης ότι, και αυτό το καλοκαίρι το Θέατρο μπορεί να ανοίξει, ώστε να δεχθεί θεατές. Όχι βέβαια με κάποια μεγάλη παράσταση, γιατί στην ορχήστρα θα υπάρχουν ακόμα γερανοί, αλλά με κάποιο μικρότερο θεατρικό δρώμενο.

Της είπα ότι είμαι πρόθυμη να προσφέρω αφιλοκερδώς έναν θεατρικό μου μονόλογο, όπως την «Αγγέλα Παπάζογλου» ή τον «Γάμο» της Βάσας Σολωμού-Ξανθάκη, που είναι τεχνικά εύκολο να γίνει, ακόμα και με την ύπαρξη γερανού,για το κοινό της πόλης μας. Η κ. Σδρόλια μου είπε ότι είναι αισιόδοξη ότι το επόμενο καλοκαίρι, του 2024, θα είναι έτοιμο το Θέατρο να λειτουργήσει πλήρως και με τη σκηνή του.

Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι το ενδιαφέρον μου γι΄ αυτή την υπόθεση είναι τεράστιο. Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν εκλέχθηκα βουλευτής το 2015, ήταν να τηλεφωνήσω στον Περιφερειάρχη μας τον κ. Αγοραστό, για να με ενημερώσει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης του Θεάτρου μας. Από τότε προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω σ’ αυτή την κοινή μας υπόθεση.

Το όνειρό μου είναι, όταν το Θέατρο ολοκληρωθεί, να δημιουργήσουμε τον θεσμό ενός Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος σ’ αυτό. Αυτό το Φεστιβάλ θα μπορούσε να έχει δράσεις και σε άλλους χώρους του νομού μας, όπως στο Πύθιο Ελασσόνας, στους αρχαιολογικούς χώρους των Φαρσάλων, στο Κάστρο της Βελίκας, στον Δήμο Αγιάς, στην κοιλάδα των Τεμπών, στο υπάρχον μεγάλο Θέατρο.

Κάτι τέτοιο θα είχε πολλά οφέλη για την πόλη μας και την περιοχή μας, θα προωθούσε τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την οικονομία μας. Έχουμε το έμψυχο δυναμικό για να το πετύχουμε. Εγώ προσωπικά, προσφέρομαι με την εμπειρία μου και την καλλιτεχνική μου υπόσταση γι’ αυτόν τον σκοπό.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Αρχαιολόγο κ. Αθανάσιο Τζιαφάλια,τον Αρχιτέκτονα Μηχανικό κ. Δημήτρη Καραγκούνη, τον Αρχαιολόγο κ. Κώστα Γαλλήκαθώς και όλους τους εργαζόμενους που δούλεψαν και δουλεύουν σκληρά για την αναστήλωση του μνημείου.»

Προηγούμενο άρθρο Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, ζητά την άμεση επίλυση των προβλημάτων των εργαζόμενων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Γιώργος Λάμπρούλης : Συγκέντρωση στην συνοικία του Αγ. Κωνσταντίνου