Ειδήσεις

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2023: Συναυλία αφιερωμένη στον Ιπποκράτη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Διαχρονικό Μουσείο μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον Ιπποκράτη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, για τον εορτασμό της οποίας το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επέλεξε φέτος ως κεντρικό θέμα:«Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής».

Η εκδήλωση, στην οποία η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, περιλαμβάνει συναυλία με το μουσικό σύνολο KramaPianoEnsemble, αποτελούμενο από τους μουσικούς: Ζωή Σαμσαρέλου, Ευαγγελία Αργυροπούλου, Μιχάλη Καλτσίδη, Κατερίνα Παπάζογλου, Ιόλη Ρώσσιου, Ορέστη Σιωρόπουλο και Μαρία Τσιγάρα.

Το πρόγραμμα με τον τίτλο «Κράσις-Τα Τέσσερα Στοιχεία»αποτελεί μια επιλογή μουσικών θεμάτων του παγκόσμιου ρεπερτορίου και είναι εμπνευσμένο από τη θεωρία του Ιπποκράτη (5ος-4ος αι. π.Χ.), θεμελιωτή της Ιατρικής επιστήμης, ότι καθένα από τα τέσσερα στοιχεία, γη, αέρας, νερό και φωτιά, αντιστοιχεί σε ένα όργανο του σώματος και σε μία εποχή του έτους. Κατά τον Ιπποκράτη, υπό την επίδραση του εξωτερικού περιβάλλοντος στο σώμα εμπεριέχονται τέσσερις ζωογόνοι χυμοί που διαμορφώνουν την ιδιοσυγκρασία του κάθε ανθρώπου, ενώ ο όρος«Κράσις» υποδηλώνειτη σωστή αναλογία αυτών των χυμών.

Λόγω του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων την 18η Μαΐουη είσοδος στο Διαχρονικό Μουσείοκαθώς και σε όλα τα δημόσια μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους είναι ελεύθερη.

Προηγούμενο άρθρο Η Άννα Βαγενά στην λαϊκή αγορά Φαρσάλων
Επόμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ιατρικό Συνέδριο με θέμα «Καινοτομία και Συνέργειες στο Χώρο της Υγείας»