Ειδήσεις

Δυνατό ΚΚΕ για να είναι αδύναμη και φοβισμένη η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση


Αποφασιστικό μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στάλθηκε από τη  προεκλογική συγκέντρωση στην Ελασσόνα, το βράδυ της Δευτέρας, στην οποία μίλησαν ο Δημήτρης Αβρανάς, υποψήφιος βουλευτής Λάρισας και γραμματέας της ΤΕ Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ και ο Γιώργος Λαμπρούλης, υποψήφιος βουλευτής στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.

Οι κομμουνιστές ήταν, είναι και θα είναι το αποκούμπι του λαού

Στην ομιλία του, ο Δημήτρης Αβρανάς, ανέφερε ότι όσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ, τόσο περισσότεροι θα είναι οι βουλευτές που θα βρίσκουν καθημερινά στο πλευρό τους οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άλλοι βιοπαλαιστές, στους καθημερινούς αγώνες και τις διεκδικήσεις τους.  Ενδεικτικά αναφέρθηκε στη δράση των κομμουνιστών στην επαρχία Ελασσόνας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων

«Και εδώ στον τόπο μας, στην περιοχή της Ελασσόνας, το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές ήταν, είναι και θα είναι το αποκούμπι του λαού στα προβλήματά του, στους αγώνες του, τις διεκδικήσεις του και τις κατακτήσεις του.  Μέσα από την δράση μας στο κίνημα, στα σωματεία, στους συλλόγους, στους μαζικούς φορείς.

Όπως τώρα, αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα που μπαίνουμε μπροστά να οργανωθούν οι αγώνες της αγροτιάς ενάντια στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων, όλων των αποχρώσεων, που ακολουθούν πιστά την ΕΕ, την ΚΑΠ, που στόχο έχουν να συγκεντρωθεί η παραγωγή σε ακόμα λιγότερα χέρια, να ξεζουμίζουν τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, ώστε να εξασφαλίζεται και να μεγαλώνει όλο και περισσότερο η κερδοφορία των εμπόρων, των βιομηχάνων- μεταποιητών, των τραπεζών, που τελικά είναι αυτοί που καθορίζουν τι και πόσο θα παραχθεί αλλά και την τιμή των αγροτικών προϊόντων.  Γι’ αυτό και στα αμύγδαλα, και στα καρύδια υπάρχουν αυτές οι εξευτελιστικές τιμές, πολύ κάτω από το κόστος παραγωγής, με αποτέλεσμα οι αγρότες της περιοχής μας να έχουν εκατοντάδες τόνους στις αποθήκες τους και ενώ ήδη τρέχουν τα έξοδα της νέας καλλιεργητικής περιόδου.  Οι κομμουνιστές είμαστε όμως στο δρόμο μαζί τους, με τους δενδροκαλλιεργητές του πρώην Δ. Σαρανταπόρου, του Δομένικου και όλους τους άλλους, όπως έγινε την Παρασκευή, εννιά μέρες πριν τις εκλογές, στο συλλαλητήριο της Λάρισας. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις να δυναμώσει αυτός ο αγώνας, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια με τα μπλόκα, τα συλλαλητήρια, τις μεγάλες κινητοποιήσεις την περιοχή μας. Οτιδήποτε κέρδισε η αγροτιά μας όλα αυτά τα χρόνια, τα κέρδισε με τους αγώνες της, καμιά κυβέρνηση δεν της χάρισε τίποτα. Ακόμα και σε τοπικό επίπεδο κερδίσαμε χάρη στους αγώνες, την πρωτοπόρα δράση των κουμουνιστών στους αγροτικούς συλλόγους, όπως έγινε με την μείωση των τελών στην άρδευση εξαιτίας της χαλαζόπτωσης τον Ιούνιο του ‘22, το συνολικότερο αγώνα απέναντι στην άδικη και αντιπεριβαλλοντική τιμολόγηση της.

Ήμασταν στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, την περίοδο της πανδημίας, για να ενώσουμε τις φωνές μας με τους υγειονομικούς που αγωνίζονταν για τη  θωράκιση και την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Στα σχολεία μας, για την διεκδίκηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας, την μείωση του αριθμού των τμημάτων, την πρόσληψη εκπαιδευτικών και καθαριστριών.

Βρεθήκαμε στο πλευρό των κατοίκων του χωριών μας, των αγωνιστικών επιτροπών τους, στις διαμαρτυρίες τους, στις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων σε καλλιεργήσιμα χωράφια, σε βοσκοτόπια, σε δάση και βουνά που περικυκλώνουν τα χωριά μας όπως στην Αετοράχη, την Καλλιθέα.

Σταθήκαμε στο πλευρό των σεισμοπλήκτων κατοίκων του Δήμου μας, από την πρώτη ώρα μέχρι τώρα που όλοι τους έχουν ξεχάσει. Μέσα από την συμμετοχή μας στα σωματεία, στους πολιτιστικούς συλλόγους, μπήκαμε μπροστά να οργανωθεί η αλληλεγγύη, η διεκδίκηση των αναγκαίων μέτρων στήριξης.

Δύο χρόνια και πλέον από το σεισμό δεκάδες οικογένειες στο Μεσοχώρι, στο Αμούρι, στο Πραιτώρι, στο Δομένικο, στο Βλαχογιάννι, στη Μαγούλα ζουν στα κοντέινερ, στα τροχόσπιτα, σε απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης, σε κίτρινα σπίτια με ρωγμές, ακατάλληλα και επικίνδυνα για κατοικία, ενώ παραμένουν αγκρέμιστα τα μισά σχεδόν σπίτια που είναι για κατεδάφιση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των συγχωριανών μας, ενώ έχει μπλοκάρει οποιαδήποτε διαδικασία για να ξεκινήσουν την επισκευή, την επιδιόρθωση και την ανοικοδόμηση των σπιτιών τους.

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας βροντοφωνάξαμε εκατοντάδες και στην Ελασσόνα. Συνεχίζουμε ώστε αυτό το έγκλημα να μην ξεχαστεί, να αποτρέψουμε με τον αγώνα μας τα άλλα Τέμπη που παραμονεύουν, στους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία μας με τους σοβάδες που πέφτουν, στους επικίνδυνους δρόμους, στη Μελούνα και αλλού. Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και στην παραπέρα εμπορευματοποίηση του.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι δυνάμεις του ΚΚΕ μπήκαμε μπροστά στα εργατικά λαϊκά προβλήματα. Μπήκαμε μπροστά να μην κοπούνε ρεύματα φτωχών λαϊκών οικογενειών, πετύχαμε την επανασύνδεση τους, διεκδικήσαμε να δοθούν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα από εργοδότες που τα παίρνουν με άθλιο τρόπο πίσω από τους εργαζόμενους. Θα υπερασπιστούμε κάθε λαϊκό σπίτι από τις τράπεζες και τα funds, γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό στο δρόμο της ανατροπής».

Στα δύσκολα ο λαός χρειάζεται μόνο ένα δυνατό ΚΚΕ

Ο Γιώργος Λαμπρούλης στην ομιλία του επισήμανε μεταξύ άλλων: « μπροστά στην επόμενη μέρα, το δίλλημα είναι ένα :  θα είναι ισχυρά τα κόμματα που θα σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση, που θα «τρέξει» δίχως δεύτερη σκέψη τα αντιλαϊκά  προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, την παραπέρα εμπορευματοποίηση βασικών αγαθών, την ένταση της αντεργατικής επίθεσης; ‘Η  θα είναι  ισχυρό το  ΚΚΕ, για να είναι δυνατός ο αντίπαλος της όποιας αντιλαϊκής κυβέρνησης;  Με ισχυρό ΚΚΕ στις 21  Μάη θα μείνει ζωντανό το σύνθημα  «‘Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Σήμερα που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ μαζί με τα συμπληρώματά τους πονοκεφαλιάζουν για την κυβερνητική σύνθεση που θα κληθεί να υλοποιήσει το κοινό τους πρόγραμμα, οι εργαζόμενοι μπορούν να «υλοποιήσουν» ό,τι πραγματικά θα δυσκολέψει αυτό το πρόγραμμα. Να πάνε στην κάλπη με κριτήριο το πώς θα έχουν απέναντί τους μια κυβέρνηση φοβισμένη, που θα νιώθει στο …σβέρκο της την ανάσα του εργατικού – λαϊκού κινήματος.»

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τρισάγιο από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, στο τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος
Επόμενο άρθρο Η Άννα Βαγενά στην λαϊκή αγορά Φαρσάλων