Ειδήσεις

Μήνυμα του δημάρχου Τεμπών για την Ημέρα Νοσηλευτών


Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Αδελφών Νοσοκόμων. Η γιορτή αυτή θέλει να θυμίσει σε όλους την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών σε κάθε κοινωνία.

Νοιώθοντας λοιπόν την ανάγκη, ως Δημοτική Αρχή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα στους νοσηλευτές μας κι όλους τους υγειονομικούς. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη και την αμέριστη συμπαράσταση μας στο έργο τους. Στηρίζουμε τους αγώνες τους για καλύτερες προσφερόμενες υπηρεσίες, για καλύτερες συνθήκες κι αμοιβές εργασίας, για πλήρη στελέχωση και άρτια λειτουργία των υγειονομικών μονάδων με τον ανάλογο σύγχρονο εξοπλισμό. Τους επαινέσαμε και τους χειροκροτήσαμε σαν ήρωες, όπως πραγματικά είναι και το απέδειξαν για μια ακόμη φορά με το έργο και την προσφορά τους στο διάστημα της πανδημικής κρίσης. Δηλώνουμε κι επιβεβαιώνουμε την πάγια θέση μας για την ενδυνάμωση και προαγωγή της δημόσιας υγείας, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας. Να υπενθυμίσουμε, με την ευκαιρία, την άριστη συνεργασία του Δήμου Τεμπών με τις υγειονομικές υπηρεσίες κι αρχές του Νομού μας και της Περιφέρειας και ειδικά του Κέντρου Υγείας Γόννων και των Περιφερειακών Αγροτικών Ιατρείων του Δήμου μας, που μάλιστα η συνεργασία αυτή ενδυναμώθηκε με εμφανή τα άμεσα και θετικά αποτελέσματα κατά τη τριετή περίοδο της πανδημίας. Στηρίξουμε μέσω του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας δράσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και διοργανώσαμε δράσεις εθελοντισμού, αιμοδοσίας και πρόληψης για την προστασία της υγείας των συνανθρώπων μας. Τονίζουμε, για μια ακόμη φορά τη σπουδαιότητα και τη μοναδικότητα του έργου των νοσηλευτών και των υγειονομικών μας γενικότερα, γιατί μοναδική άλλωστε κι αναντικατάστατη είναι η ανθρώπινη υγεία και ζωή.

 

Ως Δημοτική Αρχή, εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες και την εκτίμησή μας σ΄ όλους τους Νοσηλευτές, σ΄ όλους τους ανθρώπους της «πρώτης γραμμής υγείας» και ευχόμαστε από καρδιάς χρόνια πολλά, με υγεία και δύναμη ώστε να μπορείτε να ανταπεξέρχεστε με επιτυχία στο καθημερινό δύσκολο έργο σας.

Προηγούμενο άρθρο Η Ρένα Καραλαριώτου στα χωριά του Δήμου Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή, απείθεια, απειλή και εξύβριση