Ειδήσεις

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Φάρσαλα, με ομιλητές το Γιώργο Λαμπρούλη και το Ρίζο Μαρούδα


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ  στα Φάρσαλα, με ομιλητές το Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή Λάρισας και εκ νέου υποψήφιου και το Ρίζο Μαρούδα, υποψήφιο βουλευτή επικρατείας.  Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε περιοδεία στο Κέντρο Υγείας και στη Δημοτική Επιχείρηση ΎδρεσηςΦαρσάλων.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης,  στάθηκε στο εκβιαστικό δίλημμα περί σταθερότητας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:  «Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι για τον λαό σταθερότητα είναι να μπορεί να ζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες:

— Να έχει μισθούς, συντάξεις που να ανταποκρίνονται σ’ αυτές τις σύγχρονες ανάγκες.

— Να έχει δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

— Καθολική και δωρεάν πρόσβαση σε υψηλές και ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας και Αθλητισμού τα οποία δεν θα αποτελούν εμπορεύματα.

— Δικαίωμα στην ξεκούραση και την αναψυχή, στον πολιτισμό.

— Φθηνές, ασφαλείς και σύγχρονες μεταφορές.»

Υπενθύμισε ακόμα  ότι, «αυτοί που μιλούν προεκλογικά για τον “κίνδυνο της αστάθειας” και για “περιπέτειες”, όποτε χρειάστηκε τα βρήκαν. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα βρήκαν και συγκυβέρνησαν, όταν μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης ήταν τότε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Τσίπρας τα βρήκε με τον Καμμένο και οι δυο τους τα βρήκαν με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι στην ψήφιση του 3ου μνημονίου. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάτσει στα ίδια υπουργικά έδρανα με τον κ. Μητσοτάκη και μαζί υλοποίησαν τις αναστολές χιλιάδων εκπαιδευτικών. Τι τους εμποδίζει ξανά λοιπόν; Γι’ αυτό λέμε ότι είναι εκβιαστικό το δίλημμα.

Η σταθερότητα που επιδιώκουν είναι σταθερότητα στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, συνεπώς η μεγαλύτερη αστάθεια για τον λαό. Σταθερότητα για τον λαό σημαίνει να έχει στο πλάι του, όσο γίνεται πιο ισχυρή, εκείνη τη δύναμη που σταθερά και αταλάντευτα τα δίνει όλα για την υπεράσπιση του δίκιου του, μέσα και έξω από τη Βουλή.

Σταθερότητα για τον λαό σημαίνει να έχει ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ στήριγμα στον αγώνα του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, που είναι δεδομένη και μετά τις εκλογές, ανοίγοντας δρόμο για τη συνολική ανατροπή της. Αυτό είναι και το πραγματικό διακύβευμα τον εκλογών».

Μήνυμα στέλνει μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ

Από την πλευρά του, ο Ρίζος Μαρούδας τόνισε μεταξύ άλλων: « ο βιοπαλαιστής αγρότης βλέπει καθημερινά  ότι παρά τη σκληρή δουλειά του, δεν μπορεί να εξασφαλίσει το εισόδημα που χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειάς του και, μάλιστα, κινδυνεύει να πεταχτεί έξω από την παραγωγική δραστηριότητα, να περάσει στην ανεργία και την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Από την πολύχρονη πείρα του έχει αντιληφθεί πως υπεύθυνη για τη συνεχή μείωση του εισοδήματός του, που επιδρά δραματικά στη ζωή του, είναι η πολιτική που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις στη χώρα μας. Αυτή η πολιτική, σε συνδυασμό με την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, ευθύνεται για:

— Τις πολύ υψηλές τιμές των αγροτικών μέσων και εφοδίων – σπόρους, λιπάσματα, φάρμακα, αρδευτικό νερό, αγροτικό ρεύμα, καύσιμα, μηχανήματα, ζωοτροφές κ.ά. – που επιβάλλουν τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές προκειμένου να εξασφαλίζουν τεράστια κέρδη.

— Τις πολύ χαμηλές τιμές παραγωγού για όλα τα προϊόντα που επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι – τα οποία, στη συνέχεια, μεταπωλούνται πανάκριβα στους καταναλωτές των λαϊκών στρωμάτων – προκειμένου να διασφαλίσουν υψηλή κερδοφορία.

— Την άρνηση του ΕΛΓΑ να αποζημιώνει κανονικά τον παραγωγό για τις καταστροφές που υπόκειται η παραγωγή του, ή το παραγωγικό του κεφάλαιο, παρά το γεγονός ότι πληρώνει πολύ υψηλά ασφάλιστρα.

Κλείνοντας  κάλεσε σε μαζική ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές στις 21 Μάη, τονίζοντας : «Ο βιοπαλαιστής αγρότης δεν έχει κανέναν λόγο να ψηφίσει στις εκλογές ένα από τα κόμματα, τα οποία υπηρετούν και στηρίζουν την πολιτική που ευθύνεται για τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει και δυσκολεύουν διαρκώς τη ζωή του. Αντίθετα, έχει κάθε λόγο να στείλει μήνυμα καταδίκης αυτής της πολιτικής και, ταυτόχρονα, ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ψήφο στο ΚΚΕ.

Ψήφο στο ΚΚΕ, λοιπόν, διότι: Είναι το κόμμα που στάθηκε πάντα και παντού στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών.  Είναι το κόμμα που παλεύει μαζί με τον αγρότη στα μπλόκα και στις άλλες κινητοποιήσεις, όπως και μέσα στη Βουλή, για την ικανοποίηση των ζωτικής σημασίας αιτημάτων του. Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του τις αγροτικές διεκδικήσεις για μείωση του κόστους παραγωγής, εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών στην παραγωγή και στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, έργα υποδομής και προστασίας της παραγωγής και όλες τις άλλες που αφορούν στην ίδια την επιβίωση της αγροτιάς. Το ΚΚΕ αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να ενώσει τις λαϊκές διεκδικήσεις κάτω από το σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής». Κι όσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ στον λαό και στη Βουλή, τόσο πιο μεγάλοι θα είναι οι αγώνες και τόσο πιο ισχυρές οι λαϊκές αντιστάσεις, με αποτέλεσμα να είναι περισσότερες οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίζουν οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις”.

 

ΛΑΡΙΣΑ 10/2023

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη δύο ημεδαπών για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων
Επόμενο άρθρο Ο Απόστολος Πέκας για τον θάνατο της Νέλλας Γκόλαντα