ΣΕ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ – ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ


 

Αυτοψία σε έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Δήμο Τυρνάβου πραγματοποίησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου, συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Νίκο Μαλάκο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Πρώτος σταθμός ήταν η γέφυρα του Τιταρήσιου στην οποία πραγματοποιούνται και ολοκληρώνονται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα εργασίες προϋπολογισμού 500.000 ευρώ για τη διευθέτηση της κοίτης και την άρση της επικινδυνότητας της γέφυρας. Κατόπιν πραγματοποιήθηκε αυτοψία στις εργασίες που πραγματοποιούνται για την βελτίωση των υποδομών στο θέατρο «Μαξίμ» προϋπολογισμού 560.000 ευρώ. Ο περιφερειάρχης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πρόοδο των εργασιών ενώ ενημερώθηκε και για την πορεία των υπολοίπων έργων στην περιοχή του Δήμου Τυρνάβου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρης ύφεσης για τη χώρα υλοποιούμε έργα συνολικού προϋπολογισμού 32,3 εκατ. ευρώ στην περιοχή του Τυρνάβου. Τα έργα αυτά είναι απολύτως απαραίτητα για τον τόπο, δημιουργούν σημαντική μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία και παράλληλα στηρίζουν θέσεις εργασίας. Συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς, το Δήμο, τους ΤΟΕΒ, τους συνεταιρισμούς κ.α. ώστε με συνοχή και συνέργεια να προχωρούμε γρήγορα τα έργα ώστε να αποδοθούν το συντομότερο δυνατό στο κοινωνικό σύνολο. Με ορθολογισμό και χρηστή διαχείριση των πόρων μας προσπαθούμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι έχουν ολοκληρωθεί τα έργα που αφορούν την κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης στο Αργυροπούλι και σύντομα πραγματοποιούνται οι διαγωνισμοί για τις εγκαταστάσεις εξεργασίας λυμάτων σε Αργυροπούλι και Αμπελώνα. Σε ότι αφορά τους αγωγούς άρδευσης των ΤΟΕΒ ανέφερε ότι σύντομα ξεκινάν οι εργασίες για την κατασκευή τους ενώ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινάν και τα έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης (ηχοπετάσματα) καθώς ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του έργου. Επίσης ο κ. Αγοραστός επεσήμανε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες βελτίωσης στο δρόμο Γιάννουλης-Αμπελώνα ενώ ικανοποιητικά εξελίσσεται η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Τυρνάβου και του Αμπελώνα.

Απ’ την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου δήλωσε τα εξής: «Με γρήγορους ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες τόσο στη γέφυρα του Τιταρήσιου όσο και στον χώρο πολιτισμού «Μαξίμ». Η χρηματοδότηση και για τα δύο έργα, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους,  είναι εξασφαλισμένη από τους ΚΑΠ (όσον αφορά στη γέφυρα) αλλά και από το ΕΣΠΑ.

Ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός μας, τόσο σε έργα που σχετίζονται με την ασφάλεια και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, όσο και σε θέματα πολιτισμού, υλοποιείται κανονικά. Τα έργα που πραγματοποιούνται στη γέφυρα του Τιταρήσιου θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα ευστάθειας που υπήρχε έως τώρα. Όσον αφορά στο Μαξίμ είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την πορεία των έργων και ευελπιστούμε ότι  με την ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει μία σύγχρονη εστία  πολιτισμού, όχι μόνο για τον Τύρναβο αλλά και  για την ευρύτερη περιοχή».

Ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος τόνισε μεταξύ άλλων: «Με την αγαστή συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Δήμου Τυρνάβου ήδη ολοκληρώνονται αλλά προγραμματίζονται και για το μέλλον ουσιαστικά έργα, που βελτιώνουν τις προσφερόμενες υποδομές προς τους πολίτες. Ο Δήμος Τυρνάβου αλλάζει πρόσωπο με δρομολογημένες παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των Τυρναβιτών. Το ενδιαφέρον του περιφερειάρχη για το Δήμο μας αποδεικνύεται τόσο με τα έργα που υλοποιούνται από πόρους ΕΣΠΑ και ΚΑΠ της αιρετής Περιφέρειας όσο και με τον ευρύτερο σχεδιασμό που υπάρχει. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ευελπιστούμε η ολοκλήρωση των έργων αυτών να βελτιώσει προς το καλύτερο το βιοτικό επίπεδο των συμπολιτών μας».

 

 

 

Αναλυτικά τα έργα που υλοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου:

 

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ €

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ Δ.Δ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΣΠΑ – Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη

5.904.000,00

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΟΥ Δ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΣΠΑ – Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη

15.073.650,00

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (Γ.Π.Σ.) ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΣΠΑ  Θεσσαλίας

425.363,28 €

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ”ΜΑΞΙΜ” ΕΣΠΑ  Θεσσαλίας

560.000,00 €

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΡΟΔΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ– ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ 1 (ΑΡΙΣΤΕΡΑ) ΚΑΙ 2 (ΔΕΞΙΑ) ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΕΣΠΑ  Θεσσαλίας

1.886.393,46 €

ΈΡΓΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (ΗΧΟΠΕΤΑΣΜΑΤΑ – ΖΩΝΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ) ΕΣΠΑ  Θεσσαλίας

1.040.000,00 €

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΈΡΓΩΝ ΣΤΟ Δ.Δ ΔΑΜΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΣΠΑ  Θεσσαλίας

1.700.000,00 €

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ – ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΕΣΠΑ  Θεσσαλίας

2.299.243,27 €

ΈΡΓΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΣΠΑ  Θεσσαλίας

1.040.000 €

ΥΠΟΓΕΙΩΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΛ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ

238.000 €

ΥΠΟΓΕΙΩΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΔΑΜΑΣΙΟΥ ΑΛ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ

1.370.000 €

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΚΟΙΤΗΣ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΠ

500.000 €

ΑΝΟΡΥΞΗ 2 ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗς ΠΕΡΑ ΚΑΜΠΟΥ ΔΑΜΑΣΙΟΥ ΚΑΠ

150.000 €

ΑΝΟΡΥΞΗ 2 ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ ΔΑΜΑΣΙΟΥ ΚΑΠ

130.000 €

ΣΥΝΟΛΟ

32.316.650,01 €

 

 

Παράλληλα εκπονούνται:

 

1)     Υδρογεωλογική Μελέτη Τεχνικού Εμπλουτισμού Καρστικού Ασβεστολιθικού Συστήματος Τιταρήσιου Πηνειού Ποταμού Περιοχής Τυρνάβου προϋπ. 320.000

2)     Μελέτη για τη Βελτίωση Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης στο Τμήμα Γιάννουλη-Τίρναβος προϋπ. 1.050.000 €

 

Ενώ πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης:

 

–          2 χλμ από τον  κόμβο Ροδιάς έως κόμβο Αμπελώνα

–          1,5 χλμ σποραδικά στο δρόμο Αμπελώνα Τυρνάβου

 

Παρόντες κατά την περιοδεία στα έργα ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σάκης Παιδής, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου κ. Δημήτρης Ζώης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Σερλέτης,  Δημήτρης Χαλούλης, ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Απόστολος Σακελάρης, ο ο δ/ντης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας κ. Χρήστος Λυτροκάπης, ο δ/ντης της ΔΕΥΑ Τυρνάβου κ. Τζιτζιόβας Στέργιος, ο δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τυρνάβου κ. Δ Γερακίνης καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Προηγούμενο άρθρο Τα οικονομικά των Περιφερειών σε συνεδρίαση στη Βουλή
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπός για πρόσληψη και παράνομη απασχόληση αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας