Ειδήσεις

Δωρεά πίνακα της Έφης Σούτογλου στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας


Στις 22 Απριλίου εγκαινιάστηκε στο Διαχρονικό Μουσείο η έκθεση «Γενέθλια Γη» με έργα της Έφης Σούτογλου, που φέρνουν μαζί τους υπέροχα καλοκαιρινά χρώματα και παιχνίδια με το φως! Στη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων η καλλιτέχνιδα ανακοίνωσε προς μεγάλη χαρά όλων μας ότι δωρίζει στο Μουσείο μας το έργο της με τίτλο “Καταμεσήμερο στο χωράφι” (180Χ110, λάδι σε πανί), το οποίο προς το παρόν εκτίθεται στην ενότητα “ΔΙΑΧΡΟΝΙΕΣ”.

Η ζωγράφος, γεννημένη στον Άγ. Κωνσταντίνο Φαρσάλων, είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα και έχει στο ενεργητικό της πολλές ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πολλές ομαδικές.

“Όνειρο θερινής μεσημβρίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η δουλειά της Ε. Σούτογλου, ένα όνειρο που ξετυλίγεται, εξελίσσεται, αφηγείται ιστορίες του παρελθόντος, καταστάσεις βιωματικές, μέρη γνώριμα και ονειρικά, πρόσωπα που στιγμάτισαν αλλά και στιγματίστηκαν. Το επαρχιακό ελληνικό τοπίο της Θεσσαλίας πρωταγωνιστεί σε κάθε έργο της Σούτογλου, αποτελεί πόλο έλξης του ενδιαφέροντός της, τον πυρήνα της εικαστικής της δημιουργίας, τη μήτρα της γέννησης της εκάστοτε έμπνευσης, ως φυσικό επακόλουθο της αγάπης και του συναισθηματικού δεσμού με τον τόπο καταγωγής” (Ειρήνη Περσίδου, Ιστορικός Τέχνης).

Την ευχαριστούμε θερμά για τη δωρεά του έργου της.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά 8 π.μ. – 8 μ.μ. και θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουνίου 2023.

Προηγούμενο άρθρο Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Απριλίου οι Διεθνείς Ορεινοί Ποδηλατικοί Αγώνες στη Σπηλιά
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα διαχείρισης κρίσεων στα σχολεία