Ειδήσεις

Μάξιμος στο ΤΕΕ: Η κυβέρνηση ΝΔ έβγαλε από το τέλμα την οικοδομή


 «Στον αντίποδα της πολιτικής της υπερφορολόγησης που είχε ακολουθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας σε τέλμα και τον κατασκευαστικό κλάδο, η Νέα Δημοκρατία πραγματοποίησε ό,τι είχε εξαγγείλει για την ανάταση της οικοδομικής δραστηριότητας. Και ασφαλώς υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές, οι οποίες θα μπορέσουν να γίνουν πράξη εφόσον στη χώρα υπάρξει πολιτική σταθερότητα που θα επιτρέψει και την οικονομική ανάπτυξη. Και αυτό θα συμβεί εφόσον οι πολίτες εμπιστευτούν και πάλι την Νέα Δημοκρατία και της δώσουν αυτοδύναμη εντολή διακυβέρνησης. Πλέον, ο καθένας μπορεί να συγκρίνει πολιτικές και να κρίνει ποια ωφέλησε περισσότερο τον τόπο, την οικονομία, τους πολίτες». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την συνάντηση που είχε με της διοίκηση του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας.

Ο κυβερνητικός βουλευτής σημείωσε ότι «στα χρόνια αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε σειρά παρεμβάσεων που είχαν άμεση επίδραση στη δραστηριότητα του κατασκευαστικού τομέα, που την προηγούμενη δεκαετία είχε καθηλωθεί στη στασιμότητα. Αναφέρω, μεταξύ άλλων ότι:

  • μείωσε τον ΕΝΦΙΑ κατά 35% -παραπάνω από το 30% που είχε υποσχεθεί,
  • ανέστειλε τον ΦΠΑ στις νέες οικοδομές,
  • εφάρμοσε αναστολή του φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες ακινήτων,
  • εκτέλεσε πρόγραμμα ενεργειακής και λειτουργικής αναβάθμισης κτηρίων με έκπτωση φόρου έως και το 50% των δαπανών,
  • αύξησε τις δαπάνες στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων,
  • περιόρισε την γραφειοκρατία στις μεταβιβάσεις ακινήτων και
  • μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Αναμφίβολα, ο κλάδος που εκπροσωπεί το ΤΕΕ αποτελεί κομβικό βραχίονα της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας και δέσμευσή μας είναι η συνέχιση των θετικών παρεμβάσεων με περεταίρω μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από την νέα κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και περαιτέρω ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και των προγραμμάτων “Εξοικονομώ”».

 

Στόχος μας οι νέοι να αποκτήσουν στέγη

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, που διατέλεσε και Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό Πρόβλημα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσφατο πρόγραμμα «Σπίτι μου», υπογραμμίζοντας «το μεγάλο ενδιαφέρον χιλιάδων νέων ανθρώπων που αναζητούν στέγη με τους ευνοϊκούς όρους του προγράμματος. Αυτό είναι κάτι που αποδεικνύει και την αναγκαιότητα το πρόγραμμα να διευρυνθεί έτι περαιτέρω, έτσι ώστε να συμπεριλάβει όσο δυνατόν περισσότερους ενδιαφερόμενους. Είναι καθήκον μας να βοηθήσουμε τους νέους μας να αποκτήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να δημιουργήσουν και να στηρίξουν οικογένειες. Ο στόχος αυτός πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι είναι ουσιαστικής σημασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα θλιβερά δημογραφικά δεδομένα. Δέσμευση της ΝΔ, στην επόμενη τετραετία είναι να αυξηθούν δραστικά τα κονδύλια για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Κατέγραψα την πρόταση του ΤΕΕ να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα και η δυνατότητα αγοράς νεόδμητων κατοικιών».

Στη συνάντηση, εκ μέρους του ΤΕΕ, συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Νίκος Παπαγεωργίου, ο αντιπρόεδρος κ. Αστέριος Νάρης, το μέλος κ. Ιωάννης Λύτρας και η κα Παναγιώτα – Ευτυχία Μπίσκα, πρώην Γ.Γ. της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ ΚΔΘ.

Προηγούμενο άρθρο Ανακοίνωση Δήμου Λαρισαίων για διεξαγωγή τελικού Κυπέλλου Ελλάδος
Επόμενο άρθρο Κέλλας για Ιερώνυμο: Λαμπρό παράδειγμα Ιεράρχη της Ελλαδικής Εκκλησίας