Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Αυτή είναι η ασφάλεια που μας παρέχετε, κύριε Μητσοτάκη


Σήμερα, το απόγευμα, ώρα τέσσερις, επιστρέφοντας στο σπίτι μου, στο κέντρο της Αθήνας και, συγκεκριμένα, στο Μεταξουργείο-Κεραμεικό, έπειτα από δύο ώρες απουσίας, με μεγάλη οργή διαπίστωσα ότι το τζάμι της κεντρικής εισόδου του σπιτιού μας ήταν σπασμένο και κάλεσα την Άμεσο Δράση, στην οποία κατήγγειλα το γεγονός.

Έχω επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί με επιστολές μου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τ. Θεοδωρικάκο, επισημαίνοντας ότι η περιοχή μας, όπως εξάλλου όλο το κέντρο της Αθήνας, δοκιμάζεται σχεδόν καθημερινά από κάθε μορφή εγκληματικότητας, όπως διακίνηση ναρκωτικών, διαρρήξεις σπιτιών, παραβιάσεις αυτοκινήτων κ.ά.

Με επιστολή μου πριν από λίγο καιρό, στις 07/02/23, είχα καταγγείλει ότι, άτομο εξαρτημένο είχε παραβιάσει μέρα-μεσημέρι, στις 5 μμ, την εξώπορτα του σπιτιού μας και είχε καταφέρει να εισέλθει στο εσωτερικό του, με σκοπό να κλέψει. Το άτομο αυτό είχε στο σάκο του μαχαίρι, πιστόλι, φωτοβολίδες και άλλα αιχμηρά εργαλεία.

Τότε είχα καταστήσει υπεύθυνο τον κ. Υπουργό για την ασφάλεια τη δική μου, της οικογένειάς μου, αλλά και των άλλων κατοίκων της γειτονιάς μου.

Σήμερα, διανύοντας προεκλογική περίοδο, κι ενώ είμαι υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νομό Λαρίσης, επαναλαμβάνεται πράξη βανδαλισμού και, πιθανόνδολιοφθοράς εναντίον μου.

Σας ευχαριστώ πολύ, κ. Υπουργέ και κύριε Πρωθυπουργέ, για το αίσθημα ασφάλειας που μας έχετε προσφέρει.

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Θωμά
Επόμενο άρθρο Την Κυριακή ο 5ος Ορεινός Αγώνας KISSAVOS MARATHON RACE «Ευάγγελος Κουμπάρος»