Ειδήσεις

“Οργώνει” τα χωριά του Ενιπέα ο Χρήστος Κέλλας


Με θερμά λόγια για την συμβολή του Χρήστου Κέλλα, στη διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών και στήριξης των περιοχών, που επλήγησαν από τη θεομηνία του “Ιανού”, αντιδρώντας άμεσα στα αιτήματα των πληγέντων και παρεμβαίνοντας, ώστε να εντατικοποιηθεί η πορεία των αποζημιώσεων, αναφέρθηκαν οι κάτοικοι του Ενιπέα, στα Φάρσαλα, κατά την επίσκεψη του Λαρισαίου πολιτικού στα χωριά τους.

 

“Η αποφασιστική κίνηση”, όπως τόνισαν, στους Χαλκιάδες, τη Ζωοδόχο Πηγή, το Πολυνέρι, την Κρήνη, το Βασιλί και τον Σταυρό, “ήταν η μεσολάβησή του τον Οκτώβριο του 2020 στον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, που έλυσε τα γραφειοκρατικά ζητήματα και εγκρίθηκε  το ποσό των 26 εκατομμυρίων ευρώ,ως προκαταβολή για παραγωγούς και κτηνοτρόφους”.

 

Ο Λαρισαίος πολιτικός μίλησε και για τη δημοπράτηση ενός σπουδαίου αναπτυξιακού έργου, την κατασκευή φράγματος στον ποταμόΕνιπέα στη Σκοπιά, που θα αλλάξει όλα τα δεδομένα της ορθής διαχείρισης του νερού, το οποίο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για άρδευση και ύδρευση. Τόνισε, δε, ότι ήταν μία δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που γίνεται πράξη, με τεράστιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

 

Επισήμανε,επίσης, ότι προχωρά η κατασκευή του υπόγειου αρδευτικού δικτύου Υπέρεια – Ορφανά, με τη ολοκλήρωση του οποίου θα ποτιστούν 74.500 στρέμματα και θα ωφεληθούν 3730 αρδευτές,μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα και βελτιώνοντας την ποιότητα του νερού.

Αναφέρθηκε, ακόμη και στον εκσυγχρονισμό των γεωτρήσεων με τη δυνατότητα χαμηλότερης κατανάλωσης νερού και ρεύματος για τους αγρότες και άλλα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προς όφελος των παραγωγών.

 

«Τα χωριά των Φαρσάλων είναι πάντα στη σκέψη μου. Εδώ και χρόνια βρίσκομαι κοντά σας και εσείς μαζί μου, δείχνοντας εμπιστοσύνη στις παρεμβάσεις μου για τα καίρια ζητήματα σας. Αυτή η σχέση χτίστηκε πάνω σε γερά θεμέλια και έτσι θα συνεχίσουμε. Με σεβασμό, αγώνες, διεκδικήσεις και σιγουριά για το αύριο», υπογράμμισε ο Χρήστος Κέλλας στους κατοίκους των χωριών των Φαρσάλων.

Προηγούμενο άρθρο Με τους οικονομολόγους συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΣ ΠΣ Παναγιώτης Νταής
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους κτηνοτρόφους μας