Ειδήσεις

Γιώργος Λαμπρούλης: Απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση και δίπλα στο λαό θα βρεθεί μόνο το ΚΚΕ


 «Απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση και δίπλα στο λαό θα βρεθεί μόνο το ΚΚΕ»,  τόνισε ο  Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, μιλώντας σε συγκέντρωση της ΚΟΒ Νεάπολης του ΚΚΕ

Ο  Γιώργος Λαμπρούλης, τόνισε μεταξύ άλλων: «απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης όχι μόνο σε όσους κατά καιρούς βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες, αλλά και σε όλους όσοι τώρα, για πρώτη φορά ακούν τις θέσεις μας, προβληματίζονται, ξέρουν πως εδώ βρίσκεται μια πολιτική δύναμη που είναι σταθερά στο πλάι τους, δεν κάνει πίσω, παλεύει, επιβεβαιώνεται για τις εκτιμήσεις της και δικαιώνεται για τη στάση της σε όλες τις κρίσιμες φάσεις. Το βασικό δίλημμα των εκλογών είναι το πόσο πιο ενισχυμένο θα βγει το ΚΚΕ απέναντι σε όλους αυτούς, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, την Ελληνική Λύση, το ΜέΡΑ25 και άλλες πολιτικές δυνάμεις, που ανεξάρτητα από επί μέρους διαφοροποιήσεις κινούνται στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση με τη μία ή την άλλη χιλιοδοκιμασμένη συνταγή. Ή θα είναι δυνατός ο λαός ή θα είναι δυνατή η οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση και ο λαός αδύναμος.

Σήμερα, υπάρχει πλούσια αρνητική πείρα, από όλες τις κυβερνήσεις, μονοκομματικές, από κυβερνήσεις συνεργασίας, τεχνοκρατών και άλλων. μια πείρα, που σε όλες τις περιπτώσεις λέει πως ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από μια αστική κυβέρνηση, όπως και να ονομαστεί.

Η “σταθερότητα” που λέει η ΝΔ είναι αυτή που οδηγεί στην “αστάθεια” και τα εκρηκτικά προβλήματα για τον λαό, με τον μισθό να τελειώνει στις 15 του μήνα, με την ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια με το εισόδημα του αγρότη και του επαγγελματία να εξανεμίζεται σε πρώτες ύλες κλπ.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ λέει “προοδευτική κυβέρνηση”. Όμως: ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπηρετήσει την αντιλαϊκή σταθερότητα ως κυβέρνηση. Έχει βάλει πλάτη στη ΝΔ ψηφίζοντας το 50% των νομοσχεδίων της. 

Η συνταγή κάθε επόμενου κυβερνητικού προγράμματος έχει τα ίδια συστατικά: Τις δεσμεύσεις στην ΕΕ, στους επιχειρηματικούς ομίλους, στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ που προκαλούν ασφυξία στη ζωή του λαού. Υπόσχονται στον λαό ότι θα συνεχίζει να πληρώνει αλλά από άλλη τσέπη…

Η ελπίδα βρίσκεται στη δική μας δύναμη, στην οργάνωση του δικού μας αγώνα. Και αυτή η δύναμη, η δύναμη του λαού, όταν αποφασίζει να πάρει την τύχη στα χεριά του, είναι πολύ μεγάλη και κανένας δεν μπορεί να τη νικήσει.

 Ο καθένας και η καθεμία μπορεί να δει σήμερα, πιο καθαρά την πραγματική διαχωριστική γραμμή, που υπάρχει στην κοινωνία και να πάρει τη θέση του, δίπλα στο ΚΚΕ, που είναι με την εργατική τάξη, το λαό, σταθερά απέναντι στο κεφάλαιο και τα κόμματα του. μπορεί να δει πως υπάρχει τελικά φως στο τούνελ για το λαό και αυτό βρίσκεται στο δρόμο της ανατροπής, για την πραγματική πρόοδο της κοινωνίας. «Μόνοι τους και όλοι μας», λοιπόν, όπως λέει και το σύνθημα μας.

Για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει, πρέπει να χάσει το κεφάλαιο

Ο Γιώργος Λαμπρούλης, αναφέρθηκε   στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα  στα Τέμπησημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι, «το έγκλημα αυτό δεν είναι κάποια εξαίρεση στον κανόνα. Καθημερινά οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με μικρά και μεγάλα εγκλήματα, που πολλαπλασιάζονται στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Αυτός είναι ο κοινός παρονομαστής που θυσιάζει δικαιώματα, εισοδήματα, μισθούς, εργασιακές σχέσεις, υποδομές απαραίτητες για την προστασία του λαού, ακόμη και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής. Συνεπώς, το δίλημμα που τίθεται είναι αμείλικτο: `Η θα συνεχίσουμε να μετράμε νέες απώλειες και θύματα στο πλαίσιο της πολιτικής που κοστολογεί τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού ή θα διαλέξουμε τον δρόμο της οργανωμένης πάλης για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας.»

Ισχυρό ΚΚΕ: Το μόνο καθαρό μήνυμα ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή!

Ο Γιώργος Λαμπρούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία και την ελληνική συμμετοχή, καθώς και στην μετατροπή της περιοχής  σε Αμερικανονατοϊκό ορμητήριο.

Επισήμανε χαρακτηριστικά: «Εχει χρεοκοπήσει το παραμύθι ότι η βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο είναι «εγγύηση ασφάλειας και σταθερότητας», ότι βάζει «φρένο» στις αμφισβητήσεις της τουρκικής αστικής τάξης. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δίνουν αέρα στα πανιά της προκλητικότητας της Τουρκίας, για να μείνει στο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο και να στηρίξει τα σχέδιά τους. Ο λαός έχει συμφέρον όλα τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν να είναι όσο γίνεται πιο αδύναμα μετά τις εκλογές. Για να είναι αδύναμη η στήριξη του πολέμου.. Με ψήφο στο ΚΚΕ ο λαός μπορεί να υψώσει περισσότερα εμπόδια στην επικίνδυνη δίνη της εμπλοκής. Να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ορμητήριο πολέμου, να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει σταλεί εκτός συνόρων, να μην πάει κανένας Ελληνας αξιωματικός ή φαντάρος, ένστολος ή όχι, στην Ουκρανία. Να δυναμώσει η φωνή που λέει ότι δεν θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τον πόλεμό σας. Είναι ψήφος ενίσχυσης της πάλης για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να μην ανοίξουν νέες.»

Το ΚΚΕ πρεσβεύει το ρεαλισμό της σύγκρουσης για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού

Κλείνοντας τόνισε: «To KKE θα καταθέσει όση δύναμη του δώσει ο λαός για να δυναμώσουν οι αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος, να σπάσουν η μιζέρια και η μοιρολατρία.

Απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση και δίπλα στο λαό θα βρεθεί μόνο το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ είναι ο πραγματικός αντίπαλος του σημερινού δρόμου των μονοπωλίων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, που υπηρετούν τα άλλα κόμματα, ανεξάρτητα από τις όποιες επιμέρους διαφορές τους. Γιατί το ΚΚΕ δεν τα δίπλωσε, ούτε θα κάνει πίσω στα δύσκολα που έχουμε μπροστά. Γιατί το ΚΚΕ πρεσβεύει τον ρεαλισμό της σύγκρουσης, της αντεπίθεσης, της ανατροπής της σημερινής βαρβαρότητας, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και των παιδιών του.

 

ΛΑΡΙΣΑ 28/4/2023

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη δύο ημεδαπών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Με τους οικονομολόγους συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΣ ΠΣ Παναγιώτης Νταής