ΣΥΝΤΟΜΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΡΟΔΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ – Διευθέτηση Χειμάρρου 1 (Αριστερά) και 2 (Δεξιά) του Οικισμού»


Σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεκινάν οι εργασίες για το έργο «Αντιπλημμυρική Προστασία Οικισμού Ροδιάς Δήμου Τυρνάβου – Διευθέτηση Χειμάρρου 1 (Αριστερά) και  2 (Δεξιά) του Οικισμού προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ μετά την έγκριση που δόθηκε σήμερα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

«Η υλοποίηση του έργου», ανέφερε ο κ. Αγοραστός, «εξασφαλίζει την αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία της περιοχής από φαινόμενα υπερχείλισης των ρεμάτων, δεδομένου ότι το σύνολο της παροχής του νερού θα διοχετεύεται ομαλά στους φυσικούς αποδέκτες του. Έργα όπως αυτό δημιουργούν θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία.».

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με Κύριο του έργου την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το ποσό της προς υπογραφή Συμβάσεως είναι 1.076.940,05 ευρώ.  Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Νοέμβριο 2011 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Μετά την έγκριση αυτή, προχωρά άμεσα η υπογραφή της σχετικής  Σύμβασης και η έναρξη υλοποίησης του έργου.

Το έργο αφορά στη διευθέτηση των δύο (2) χειμάρρων, σε μήκος 280 μ. και 580 μ. με παρεμβάσεις:

  • Απομάκρυνση των φερτών υλικών από τις κοίτες και τα πρανή των χειμάρρων.
  • Τη διαμόρφωση των κοιτών με τραπεζοειδή διατομή, με επίπεδο πυθμένα πλατους 5.00 μ. και κλίσεις πρανών 1:1.
  • Την επένδυση των διατομών με οπλισμένο σκυρόδεμα, πάχους 30 εκ.

 

Προηγούμενο άρθρο «1η Συνάντηση ερασιτεχνών δημιουργών στην αυλή των χρωμάτων»
Επόμενο άρθρο Στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας