Ειδήσεις

Γ Στεφανάκης: Με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ μπορούν να έρθουν τα πάνω κάτω


 «Τώρα  ΚΚΕ! Για να δυναμώσει η ελπίδα, η αισιοδοξία μέσα στις γραμμές του λαού ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς», τόνισε ο Γιώργος Στεφανάκης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ,  μιλώντας σε εκδήλωση των Κλαδικών Οργανώσεων Λάρισας του Κόμματος.

Ο  Γιώργος Στεφανάκης, ξεκίνησε την ομιλία του σημειώνοντας ότι  «τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρίσκονται κάθε μέρα στην πρώτη γραμμή του αγώνα μέσα στα σωματεία , στους χώρους δουλειάς και ειδικότερα αυτήν την περίοδο για την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Πρόκειται για μια σημαντική μάχη – σταθμό στον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις και ανθρώπινα ωράρια, για μέτρα προστασίας, για να μπει φρένο στην εντατικοποίηση, για να μη μετριόμαστε κάθε τρεις και λίγο και να είμαστε λιγότεροι, για να κλιμακωθεί ο αγώνας ενάντια στους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν – υλοποίησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.»

Στη συνέχεια κάλεσε τους εργαζόμενους να ισχυροποιήσουν  το ΚΚΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανένας για το τι κυβέρνηση θα βγει μετά τις εκλογές, τις πρώτες ή τις δεύτερες. Ή αν θα είναι σταθερή.

Το ζητούμενο είναι να βγουν όσο γίνεται πιο αδύναμα όλα τα κόμματα που θεό τους έχουν το κέρδος και την εκμετάλλευση, που με την πολιτική τους θυσιάζουν μέχρι και την ανθρώπινη ζωή.

Να είναι τόσο αποδυναμωμένοι ώστε να μην μπορούν να σχηματίσουν ούτε σταθερή, ούτε ισχυρή κυβέρνηση, διότι είναι 100% σίγουρο ότι θα είναι μια κυβέρνηση που δε θα υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού. Όποια κόμματα και να την σχηματίσουν, θα εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις που έχουν απέναντι στους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές , τους μεγαλοβιομήχανους  και τους τσιφλικάδες. Σε αυτά δεσμεύονται και με την υπογραφή τους, στηρίζοντας την πολιτική της ΕΕ, τις κατευθύνσεις του λεγόμενου Ταμείου Ανάκαμψης που είναι το μνημόνιο των μνημονίων.

Είναι δεσμευμένοι να συνεχίσουν το τσάκισμα των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, την εμπορευματοποίηση της μόρφωσης, της Υγείας, του νερού και σε ότι άλλο έχει απομείνει, για να εξασφαλίσουν τους στόχους στις επενδυτικές βαθμίδες, όπως ονομάζουν πλέον το κυνήγι του κέρδους! Είναι δεσμευμένοι να προχωρήσουν τη λεγόμενη πολιτική της ”πράσινης” ανάπτυξης, η οποία θα φορτώσει νέα χαράτσια στο λαό που θα τα εισπράττει στο κεφάλαιο! ”Πράσινη” ανάπτυξη που θα γεμίσει την Ελλάδα με εργοστάσια καύσης απορριμμάτων, που μετατρέπει τους ρύπους σε αγορά, και αντί να πληρώνουν οι μεγαλοβιομήχανοι που θα ρυπαίνουν, θα πληρώνουμε εμείς!».

Χαρακτήρισε κοροϊδία την πρόσφατη αύξηση στον κατώτατο μισθό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η αύξηση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι τόσο αξιοθαύμαστη που με το ζόρι ξεπερνά το μισθό του 2011, ψίχουλα που εξανεμίζονται στο πι και φι μπροστά στην μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού. Και έρχονται τώρα να ψαρέψουν ψήφους  την ώρα μάλιστα που πάνω από το 50% των νέων προσλήψεων μισθωτών είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας, 4ωρα, ωρομίσθια, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι μέσω εργολαβιών δηλαδή μέσω δουλεμπορικών γραφείων. Και όλα αυτά γιατί ο νόμος προβλέπει ο βασικός μισθός να καθορίζεται, τον Υπουργό, και όχι από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, με κριτήριο να υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους και με το ίδιο κριτήριο αποφασίζει και για την υποχρεωτική ή μη εφαρμογή των λιγοστών πλέον Συλλογικών Συμβάσεων». 

Οι κομμουνιστές ψυχή και οργανωτές των εργατικών αγώνων

Ο Γιώργος Στεφανάκης τόνισε ότι «ενάντια σε αυτή τη κοινή στρατηγική των αστικών κομμάτων, το ΚΚΕ πρωτοστάτησε. Οι κομμουνιστές οργάνωσαν των αγώνα των συνδικάτων μέσα σε μεγάλους κλάδους και χώρους δουλειάς, πρωτοστάτησαν για να οργανωθούν μεγάλες πανελλαδικές απεργίες και συλλαλητήρια με σημαντική συσπείρωση και συμμετοχή σωματείων και εργαζομένων , άλλων μαζικών φορέων, διεκδικώντας μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, μέτρα για την Υγεία, τα φάρμακα, για την Παιδεία και την προστασία του λαού από φυσικές καταστροφές. Πρωτοστατήσαμε μέσα στο καμίνι των μεγάλων πυρκαγιών, μπαίνοντας μπροστά στην οργάνωση της λαϊκής δράσης μέσα στις πυρκαγιές στην Εύβοια και στην Αττική για να σωθούν οι περιουσίες και το βιός χιλιάδων εργαζομένων και αγροτών, αυτόαπασχολούμενων . 

Με τις εμβληματικές μεγάλες απεργιακές μάχες και νίκες όπως στην e-food, και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων  με σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς, όπως στη COSCO, στους Οικοδόμους και αλλού, αποδείχτηκε ότι οι αντιλαϊκοί νόμοι μπορούν να ακυρωθούν στη πράξη από το ίδιο το εργατικό κίνημα, με τους κομμουνιστές μπροστά. Ότι μόνο ο λαός σώζει το λαό .Το μόνο καλό σενάριο για την εργατική τάξη και το λαό είναι να πάρει την υπόθεση στα χέρια του , να παλέψει οργανωμένα και μαζικά με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Όλα αυτά τα παραδείγματα, πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για όλους όσους σήμερα το σκέφτονται , για όσους θέλουν να ζουν καλύτερα και όχι λιγότερο χειρότερα». 

Το  ΚΚΕ να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται

Κλείνοντας τόνισε ότι «πιο δυνατό το ΚΚΕ, λοιπόν, για να βγουν επιθετικά στο προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και οι διεκδικήσεις τους. Γιατί στο δίλημμα ”τα κέρδη τους ή οι ζωές μας” η απάντηση, και από την κάλπη, πρέπει να είναι ”οι ζωές μας”.

Με το ΚΚΕ όσο γίνεται πιο ψηλά, για να περάσει η σκυτάλη από τις πρόσφατες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στις επόμενες εστίες αντίστασης, ώστε αυτές να πολλαπλασιαστούν, να ισχυροποιηθούν, κόντρα στα εμπόδια που βάζουν η ανταγωνιστικότητα και οι ”αντοχές της οικονομίας”.

Το  ΚΚΕ να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται: Αυτή θα είναι η πραγματική διαφορά, που θα σηματοδοτήσει ότι το ”κάτι πρέπει να γίνει” μπορεί να μετατραπεί σε μαχητική συμπόρευση για τη μόνη προοδευτική διέξοδο.

Τώρα λοιπόν όλοι στη μάχη, με όλες μας τις δυνάμεις! Ούτε λεπτό χαμένο! Μόνοι τους λοιπόν και Όλοι μας! Ας δώσουμε τη μάχη για μια νέα μεγάλη απεργία, την Πρωτομαγιά!».

 

ΛΑΡΙΣΑ 26/4/2023

 

Προηγούμενο άρθρο Ρομποτική & Απτικός Προγραμματισμός, έρχεται στο JOIST!
Επόμενο άρθρο Εξιχνίαση δύο περιπτώσεων απάτης με τη μέθοδο της απασχόλησης – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού