Ειδήσεις

Οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι να στηρίξουν μαζικά το ΚΚΕ στις 21 Μάη


Κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενου από τους υποψήφιους βουλευτές, Γιώργο Λαμπρούλη, Περικλή Καζαντζίδη και Μαρία  Κωστή, πραγματοποίησε περιοδεία στην αγορά της Λάρισας το μεσημέρι της Τρίτης.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό ενώ κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους αυτοαπασχολούμενους, αναδείχτηκαν

τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως ότι τσακίζονται από την ενεργειακή φτώχεια και την εκτόξευση των τιμών των καυσίμων, των πρώτων υλών, των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, από την καθήλωση μισθών και συντάξεων, με αποτέλεσμα να βιώνουν τη γενικευμένη ανασφάλεια, να πνίγονται στα χρέη.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ,  τόνισε πως αυτή η απλή πραγματικότητα πρέπει να γίνει οδηγός μπροστά στα διλήμματα που εμφανίζονται και πάλι, όπως και σε κάθε προεκλογική περίοδο, προσθέτοντας πως είναι αναγκαίο ο λαός να δώσει τη δική του απάντηση με κριτήριο τα δικά του συμφέροντα.

Σημείωσε ακόμα ότι τα σχέδια των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν προορίζονται για τις ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων,  την αναπλήρωση του εισοδήματος τους αντιθέτως, αποτελούν οδηγό ανάκαμψης των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Τους κάλεσε να μην δείξουν εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις και στα κόμματα των μονοπωλίων, υπογραμμίζοντας ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κυβέρνησαν διαδοχικά, δοκιμάστηκαν ως προς την αντιλαϊκή πολιτική τους. Ενδεικτικά σημείωσαν ότι όλοι στάθηκαν απέναντι στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για τα χρέη των ασφαλιστικών εισφορών των ΕΒΕ και για το πάγωμα των εισφορών επικαλούμενοι τις αντοχές της οικονομίας, υποδεικνύοντας στην πράξη, για ακόμη μία φορά, ποιον υπηρετούν όταν βρεθούν στην κυβέρνηση και οι διάφοροι σωτήρες».

Θύμισε ότι το KKE στέκεται διαχρονικά στο πλευρό των μικρών αυτοαπασχολουμένων, αναδεικνύοντας τις τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων, αλλά και δείχνοντας το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης και ικανοποίησης των πιεστικών αναγκών, προτείνοντας και αντίστοιχα μέτρα για πολλούς κλάδους επαγγελματιών.

Παράλληλα επισήμανε ότι μόνο το ΚΚΕ μπορεί να μεταφέρει τις αγωνίες και τα δίκαια αιτήματα των αυτοαπασχολούμενων μέσα στη Βουλή, να παλέψει γι’ αυτά, να μην υποχωρήσει στη λογική των μειωμένων απαιτήσεων.

 

Λάρισα   25/4/2023

Προηγούμενο άρθρο Rapid tests σε περιοχές του Δήμου Τεμπών
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Ισχυρό προβάδισμα-πρόκριμα στη ΝΔ για αυτοδυναμία