Ειδήσεις

Δήμος Λαρισαίων: Εξασφάλιση στέγης σε 26 διαμερίσματα για νέους δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος


Στην μίσθωση 26 διαμερισμάτων στην πόλη της Λάρισας για τη διασφάλιση στέγης σε νέους ηλικίας 25 εως 39 ετών, δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, μέσω του προγράμματος «Κάλυψη»  προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων, σε σύμπραξη με το Δήμο Τρικκαίων και  την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Δήμου Τρικκαίων, e-Trikala A.E και  σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Το πρόγραμμα «Κάλυψη» στοχεύει στην αξιοποίηση ιδιωτικών κατοικιών για τη στέγαση ευάλωτων νέων, ηλικίας είκοσι πέντε (25) έως τριάντα εννέα (39) ετών, δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, βοηθώντας τους να ανταποκριθούν στο κόστος μίσθωσης της πρώτης κατοικίας τους για τρία έτη. Παράλληλα, αποτελεί μία προσπάθεια καταπολέμησης της επισφάλειας στέγασης για τους πλέον ευάλωτους εξ’ αυτών που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την κατοικία τους.

Συνολικά, στην πόλη της Λάρισας θα γίνει η μίσθωση 26 διαμερισμάτων, τα οποία είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ESTIA για τη Στέγαση Προσφύγων και Αιτούντων Άσυλο. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων αυτών να υποβάλλουν σχετική αίτηση στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.), στην Ηπείρου 96-98, 2ος όροφος.

Η παραλαβή των αιτήσεων θα γίνεται καθημερινά από τις 24 Απριλίου μέχρι και τις 5 Μαΐου, πλην αργιών, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 10.30 – 12.00 π.μ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2411810326 και το 2411810327.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι όσοι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος δεν έχουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία και καλούνται να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Λ. στην Ηπείρου 96-98, 2ος όροφος. Η παραλαβή των αιτήσεων θα γίνεται καθημερινά από τις 24 Απριλίου μέχρι και τις 5 Μαΐου, πλην αργιών, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 12.00 – 14.00 μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2411810326 και το 2411810327.

Για τις πολύτεκνες οικογένειες απαιτείται η προσκόμιση Πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης, ενώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες απαιτείται Αποδεικτικό ότι πληρείται το κριτήριο της μονογονεικότητας, βάσει των οριζόμενων στο άρθρο 2 της υπ’ αρ. 53923/23-7-2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 3359). Για περιπτώσεις αναπηρίας απαιτείται Απόφαση πιστοποίησης αναπηρίας από Κέντρο  Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Η έξωση αποδεικνύεται με Αντίγραφο της εκτελεστής δικαστικής απόφασης έξωσης ή διαταγή απόδοσης μισθίου, ενώ η ανεργία απαιτεί Αποδεικτικό εγγραφής  στο  μητρώο  ανέργων  της  Δημόσιας  Υπηρεσίας  Απασχόλησης  σε  ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα για τα νοικοκυριά της κατηγορίας. Τέλος, απαιτείται Βεβαίωση  φιλοξενίας  από  δομή  φιλοξενίας  γυναικών  θυμάτων  βίας στις περιπτώσεις, όπου προβλέπεται.

Μετά την μοριοδότηση των ωφελούμενων, θα ακολουθήσει η διαδικασία της επίδειξης των διαμερισμάτων στους ωφελούμενους και έπειτα θα ξεκινήσει η μίσθωση του κάθε διαμερίσματος για τρία έτη, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Προγράμματος «Κάλυψη». Το ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο υπογράφεται μεταξύ του ιδιοκτήτη του ακινήτου και του ωφελούμενου με την εγγύηση του Δήμου ή του νομικού του προσώπου σε ότι αφορά την καταβολή  του  μισθώματος.

 

 

Προηγούμενο άρθρο “Όπως είμαι”: δημόσια performance-διαμαρτυρία κατά του body shaming στον Μύλο του Παππά
Επόμενο άρθρο Επανέρχεται η Λαϊκή Συσπείρωση στην εγκατάσταση μονάδας LNG στον Παγασητικό