Ειδήσεις

Λαμπροί εορτασμοί των πολιούχων Αποστόλου Θωμά και Αγίου Γεωργίου σε αρκετές ενορίες του Δήμου Τεμπών


Την Κυριακή 23 Απριλίου, πλήθος πιστών από το Μακρυχώρι και τις γύρω περιοχές συγκεντρώθηκαν στον ομώνυμο Ιερό Ναό, προκειμένου να τιμήσουν τον πολιούχο Άγιο Θωμά τον Απόστολο και Μαθητή του Αναστάντος Χριστού, όπου τιμάται η μνήμη της Ψηλάφισης του Αποστόλου Θωμά του (αποτελώντας και αυτή η πράξη μία ακόμη απόδειξη της Αναστάσεως). Παράλληλα, με λαμπρότητα γιορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου  σε αρκετές ενορίες του Δήμου Τεμπών, όπως στους Γόννους, τον Πυργετό και το Χειμάδι, όπου είναι ο πολιούχος.
 
Με ιδιαίτερη τιμή γιορτάστηκε ο πολιούχος Άγιος Θωμάς στο Μακρυχώρι, όπου παρευρέθηκε ο εορτάζων Δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης. Μετά το πέρας της Αναστάσιμης Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, λειτουργούντος του  π. Ιωάννη, τα μέλη-γυναίκες του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, παρουσίασαν παραδοσιακά χορευτικά δρώμενα και παρέθεσαν παραδοσιακά κεράσματα. Στη συνέχεια, χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία “Ζήση Λιούπα” με την επιμέλεια του χοροδιδάσκαλου κ. Μάγειρα.
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, οι βουλευτές του Ν. Λάρισας κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Στέλλα Μπίζιου και Βασίλης Κόκκαλης, εκπρόσωποι κομμάτων, υποψήφιοι Βουλευτές, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νίκος Μητσογιάννης και Παναγιώτης Γκατζόγιας, η Πρόεδρος της Κοινότητας Μακρυχωρίου κα. Άννα Καραπάνου-Μαγαλιού, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων και φορέων, πλήθος κατοίκων του Μακρυχωρίου και αρκετοί επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τεμπών.
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο εορτάζων Δήμαρχος Τεμπών ευχήθηκε χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη σημαντική και σπουδαία προσφορά του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου στο πέρασμα των χρόνων, καθώς αποτελεί τη βάση και τα θεμέλια για τη σπουδαία εξέλιξη των παιδιών, όπου θα αποτελέσουν τους αυριανούς θεματοφύλακες της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου.  
Με ξεχωριστή λαμπρότητα γιορτάστηκε ο πολιούχος Άγιος Γεώργιος Γόννων. Οι Καβαλάρηδες του Συλλόγου Αραβανίτικων Αλόγων “ο Άγιος Γεώργιος Γόννων”, παρέλαβαν από τους ιερείς την εικόνα στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας και ακολούθησε Λιτάνευση  της εικόνας του Αγίου Γεωργίου σε δρόμους του χωριού με τη συνοδεία καβαλάρηδων. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία, λειτουργούντος του π. Βασιλείου και συλειτουργούντος του π. Χρήστου.
Στη συνέχεια, ο Σύλλογος Αραβανίτικων Αλόγων πραγματοποίησε χορευτική εκδήλωση προς τιμή του Αγίου στην πλατεία του χωριού. Την εκδήλωση πλαισίωσαν τα χορευτικά του Μορφωτικού Συλλόγου – Λαογραφικού Μουσείου Γόννων με την επιμέλεια της χοροδιδάσκαλου κ. Κουκουθάκη, συνοδεία λαϊκής ορχήστρας.
Στον χαιρετισμό του εορτάζων  Δήμαρχος Τεμπών ευχήθηκε χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες.
Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στη σπουδαία προσφορά των Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στους Γόννους, οι οποίοι διατηρούν αναλλοίωτη την παράδοση, τα ήθη και έθιμα  και συμβάλλουν στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, η οποία θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις του πολιούχου Αγίου Γεωργίου παρευρέθηκε ο εορτάζων Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, οι Βουλευτές του Ν. Λάρισας, κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Στέλλα Μπίζιου και Βασίλης Κόκκαλης, υποψήφιοι Βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασίλειος Σίμος, Γιώργος Ντόντος, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Κοινοτήτων, πρόεδροι συλλόγων φορέων, πλήθος κατοίκων των Γόννων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τεμπών.
Προηγούμενο άρθρο Ο Χρήστος Κέλλας σε Νίκαια και Γιάννουλη
Επόμενο άρθρο 2.161 τροχονομικές παραβάσεις στη Θεσσαλία από τις 16 μέχρι τις 22 Απριλίου