Ειδήσεις

Μάξιμος με Αγοραστό: Μαζί πορευόμαστε χέρι-χέρι για το καλό του τόπου


«Αναμφίβολα η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί πρότυπο περιφερειακής αυτοδιοίκησης, καθώς όλα αυτά τα χρόνια, υπό την καθοδήγηση του φίλου περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστού, έχει ξεδιπλώσει μια ευρεία γκάμα δράσεων, που αλλάζουν τα δεδομένα στην κεντρική Ελλάδα. Η Περιφέρεια αξιοποιώντας ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια έχει προωθήσει μια σειρά από σημαντικά έργα που συμβάλλουν πρωτίστως στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και της παραγωγικής δραστηριότητας στη Θεσσαλία. Η επιτυχία του έργου της περιφερειακής αρχής, σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση, αναβαθμίζει την Θεσσαλία για να μπορεί να παίξει τον κομβικό ρόλο που της αρμόζει στην παραγωγική δομή της χώρας, κυρίως στον πρωτογενή τομέα. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η στενή συνεργασία που είχαμε κεντρική κυβέρνηση και περιφέρεια τα προηγούμενα χρόνια δεν θα ανακοπεί, εφόσον οι πολίτες μας δώσουν νέα ισχυρή εντολή στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Μαζί πορευόμαστε χέρι χέρι για το καλό του τόπου». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Κατά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ενημέρωσε τον κυβερνητικό βουλευτή ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρωταγωνιστεί και διακρίνεται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με δεκάδες βραβεία και περισσότερα από 5.500  έργα, προϋπολογισμού άνω των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο για έργα και δράσεις ουσίας με προστιθέμενη αξία για τις τοπικές κοινωνίες και την πραγματική οικονομία. Τα τελευταία χρόνια  ολοκληρώθηκαν και εξελίσσονται έργα όπως η ανασύσταση της Λίμνης Καρλα, η ηλεκτροκίνηση του θεσσαλικού σιδηροδρόμου,  οι σύγχρονοι ασφαλείς δρόμοι, ο πράσινος σχεδιασμός για τα στερεά απορρίμματα και τα υγρά απόβλητα που αναδεικνύει τη Θεσσαλία στην πιο πράσινη περιφέρεια στη χώρα, έργα πόσιμου νερού παντού, βιώσιμες αστικές αναπλάσεις, ενεργειακές αναβαθμίσεις, έργα αθλητισμού,  πολιτισμού και τουρισμού, όπως τα καινοτόμα υποθαλάσσια Μουσεία. Στη Θεσσαλία εξελίσσεται το μεγαλύτερο αγροτικό πρόγραμμα στη χώρα 239.200 έργων, προγραμμάτων και δράσεων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, που στηρίζουν τον αγροτικό τομέα και τους ανθρώπους της παραγωγής. Πρόκειται για κατασκευή λιμνοδεξαμενών, φραγμάτων, υπόγειων δικτύων άρδευσης, εκσυγχρονισμό γεωτρήσεων με τοποθέτηση inverter και έργα αγροτικής οδοποιίας για την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση σε γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής προστασίας με καθαρισμούς ποταμών και ρεμάτων σε όλες τις περιοχές της Π.Ε. Λάρισας».

Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Αγοραστός «η Περιφέρεια Θεσσαλίας διασώζει, συντηρεί και αναδεικνύει τα εκκλησιαστικά μνημεία που   αποτελούν πυλώνες  θρησκευτικού τουρισμού και μας κρατούν συνδεδεμένους με το ιστορικό μας παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχτεί σε πρώτη αθλητική Περιφέρεια της χώρας με αθλητικά έργα σε κάθε περιοχή της Θεσσαλίας και τη στήριξη χιλιάδων μικρών και μεγάλων εκδηλώσεων. Τέλος, η Θεσσαλία πρωτοστατεί στον απαραίτητο μετασχηματισμό για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και της Ατζέντας 2030 και είναι η μόνη ελληνική Περιφέρεια που έχει ήδη εκπληρώσει τις απαιτήσεις για την βιωσιμότητα, κατά περισσότερο από 50%. Επιλέχτηκε  και συμμετέχει  στην αποστολή της ΕΕ για 100 κλιματικά ουδέτερες περιοχές έως το 2030, διακρίθηκε στις 200 καλύτερες πρακτικές green deal  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών».

Στο τέλος της συνάντησης των δύο ανδρών ο Κώστας Αγοραστός πρόσφερε στον Μάξιμο Χαρακόπουλο εκδόσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τα Δημοτικά Τραγούδια των Βλάχων» και την Μικρασιατική Καταστροφή.

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος
Επόμενο άρθρο Εορτάστηκε ο πολιούχος Άγιος Απόστολος Θωμάς στο Μακρυχώρι