Ειδήσεις

Άννα Βαγενά για το πόρισμα για τα Τέμπη: Ήταν έγκλημα


Το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα στα Τέμπη, η οποία ορίστηκε από την κυβέρνηση χωρίς καμία αντικειμενική διαδικασία, ήρθε να επιβεβαιώσει ότι πράγματι δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση στο τμήμα Λάρισα-Νέοι Πόροι. Αναφέρει μάλιστα, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι η διαχείριση γίνεται αποκλειστικά με τηλεφωνικό σύστημα, αφού η σχετική εγκατάσταση καταστράφηκε από πυρκαγιά τον Ιούλιο του 2019 και δεν έχει επισκευαστεί μέχρι σήμερα.

Υπάρχει κανείς που αμφιβάλλει ότι η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση και στον αρμόδιο υπουργό, κ. Κ. Καραμανλή;

Ακόμα μια φορά λοιπόν,στην κυβέρνηση ξεσκεπάστηκαν από τα ψέματά τους και δε χωράει πλέον καμιά αμφιβολία ότι,ψέλλιζαν ανακρίβειες λίγο μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Την ώρα που οι οικογένειες θρηνούσαν για τον θάνατο των δικών τους ανθρώπων, προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να θολώσουν τα νερά και να μεταφέρουν τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, με παντελή έλλειψη ανθρωπιάς και με επικοινωνιακά τερτίπια. Και με μόνη τους έγνοια την εικόνα που θα σχημάτιζαν οι πολίτες, όχι την ουσία της υπόθεσης.

Γιατί, κανείς, νομίζω, δεν ξεχνάει τον κύριο Νίκο Παπαθανάση, τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που ήθελε να πείσει όλη τηχώρα ότι υπήρχεόλος ο αναγκαίος εξοπλισμός, παρά τις δηλώσεις του σταθμάρχηγια το αντίθετο, που τις ακούσαμε σε απευθείας σύνδεση. Ούτε ξεχνάει την εμμονή με το ‘’ανθρώπινο λάθος’’ και τις αντιφάσεις τουπρωθυπουργού, όταν τελικά ψέλλισε μια συγγνώμη αρκετές μέρες αργότερα.

Μπορεί κανείς να διατηρεί τις επιφυλάξεις του για το πόρισμα της Επιτροπής, επειδή δεν κλήθηκαν για κατάθεση οι μηχανοδηγοί, αλλά τουλάχιστον τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν κάπως. Παραμένειόμως το θέμα, τι απάντηση θα δώσει τώρα η κυβέρνηση σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που περιμένουν απαντήσεις και οι οποίοι έχασαν τις οικογένειές τους στην τραγωδία των Τεμπών;

Προηγούμενο άρθρο Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ευάγγελος Σιόντας παρουσίασε το πρόγραμμα του για το Δήμο Τεμπών
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπής φυγόποινης