Ειδήσεις

Μάξιμος από Ελασσόνα: Ο χρόνος αποδεικνύει το ποιόν κάθε υποψηφίου


Ευχές για το Πάσχα αλλά και απόψεις για τις επικείμενες εκλογές και εν γένει τις πολιτικές εξελίξεις είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με πολίτες της Ελασσόνας.

Ερωτώμενος, μάλιστα, για το μείζον ζήτημα που προέκυψε προσφάτως με την καταγγελία για βιασμό και άσκηση βίας εκ μέρους ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον εργαζόμενης γυναίκας στις Βρυξέλλες, ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «τα όσα συχνά πυκνά αποκαλύπτονται για βουλευτές στο ελληνικό και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, για ζητήματα σοβαρών ηθικών παραπτωμάτων, θα πρέπει να μας κάνουν όλους να είμαστε πιο υποψιασμένοι για το ποιους εντέλει επιλέγουμε να μας εκπροσωπήσουν. Όλα αυτά τα σκάνδαλα, που τη βασιμότητά τους καλείται βεβαίως να ξεδιαλύνει η δικαιοσύνη, πρέπει να μας προβληματίσουν για τα κριτήρια της ψήφου μας. Η δημόσια λάμψη που δημιουργούν τα ΜΜΕ, η τεχνητή αναγνωρισιμότητα ενός υποψηφίου έχουν τελικώς μεγάλο κόστος. Με ανάλογες συμπεριφορές υπονομεύεται το κύρος των θεσμών, κάμπτεται η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις δημοκρατικές δομές, και ενισχύονται ισοπεδωτικές αντιλήψεις για το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Αν πραγματικά μας ενδιαφέρει η πρόοδος του τόπου, αν θέλουμε να προωθηθούν τα πραγματικά συμφέροντα των πολιτών, αυτό θα γίνει μόνον με σωστές επιλογές στις εκλογικές διαδικασίες. Κι ένα αυστηρό αλλά σίγουρο κριτήριο είναι ο χρόνος, που αποδεικνύει την αξία και το ποιόν κάθε υποψηφίου».

 

Κίνδυνος πολιτικής τερατογένεσης

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε, επίσης, στο διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου και επανέλαβε την κρισιμότητα της καθολικής συμμετοχής των πολιτών σε αυτές, λέγοντας πως «η χαλαρή ψήφος μπορεί να φέρει πολιτικές τερατογενέσεις, που θα έχουν ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία. Η ΝΔ πρέπει να πετύχει ένα υψηλό ποσοστό, τέτοιο που να είναι αποτρεπτικό σε κάθε είδους και σύνθεσης ευκαιριακό κυβερνητικό σχήμα ηττημένων, και ταυτόχρονα να της δίνει την απαιτούμενη δυναμική για μια καθαρή αυτοδυναμία στις εκλογές που θα ακολουθήσουν. Για κάθε αντικειμενικό κριτή είναι προφανής η ανάγκη για πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα και για συνέχιση της συνετούς οικονομικής πολιτικής, που μπορεί να οδηγήσει σε αυξήσεις των αποδοχών σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, σε περαιτέρω μείωση της ανεργίας και σε άνοδο του βιοτικού επιπέδου όλων των Ελλήνων. Η επίτευξη αυτού του στόχου βρίσκεται πλέον στο χέρι μας».

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπής για απόπειρα κλοπής από κατάστημα
Επόμενο άρθρο Διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Φιλιππούπολης