Ειδήσεις

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τον 5ο Ορεινό Αγώνα KISSAVOS MARATHON RACE


Την Κυριακή 30-4-2023 διεξάγεται ο 5ος ορεινός αγώνας KISSAVOS MARATHON RACE – Ευάγγελος Κουμπάρος.

Ο αγώνας είναι μία συνδιοργάνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αγιάς και του Δήμου Αγιάς με την υποστήριξη τους Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι διαδρομές είναι τρείς και στο μεγαλύτερο τμήμα τους ‘’πατάνε’’ πάνω στα παραδοσιακά μονοπάτια του Κισσάβου που στο παρελθόν ήταν και ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας των χωριών μεταξύ τους και με την Αγιά.

 

α’ διαδρομή 12 km

β’ διαδρομή 21 km

γ’ διαδρομή 40 km

 

Αφετηρία και τερματισμός είναι η πλατεία της Αγιάς

Τα παιδιά του Δημοτικού μπορούν να συμμετέχουν στον αγώνα 1500 m στην διαδρομή Μεταξοχώρι-Αγιά.

 

Εγγραφές γίνονται μέχρι 25 Απριλίου στο siteτου συλλόγου www.agiarunners.grκαι στο βιβλιοπωλείο ΑΡΤΙΟΝ.

 

Οι συμμετέχοντες αθλητές και οι συνοδοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την αφθονία και την ποικιλία της βλάστησης καθώς το ΒΑ τμήμα του Κισσάβου έχει χαρακτηριστεί “Αισθητικό δάσος” και έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό δίκτυο  NATURA 2000. Από αυτόν τον ”βοτανικό κήπο ” απρόσκοπτη είναι θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Στην πλατεία της Αγιάς μετά τον αγώνα η οργανωτική επιτροπή  θα προσφέρει σε αθλητές και συνοδούς συσκευασίες με ‘’ Μήλα Αγιάς που είναι και ο μεγάλος χορηγός του αγώνα καθώς και τοπικά εδέσματά.

 

Η  αθλητική αυτή δράση είναι μία υπόθεση που αφορά όλους  και σκοπό έχει την προβολή του τόπου μας. Για τον λόγο αυτό ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αγιάς με κεντρικό σύνθημα ‘’Συμμετέχω’’ καλεί όλους τους πολίτες να πλαισιώσουν τον σύλλογο και να προσφέρουν από κάθε θέση για μια πετυχημένη γιορτή του αθλητισμού στην πόλη μας.

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Προηγούμενο άρθρο 2ο Διεθνές Τουρνουά JUDO και πανελλήνιο πρωτάθλημα τυφλών το Σάββατο 22 Απριλίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ
Επόμενο άρθρο Κέλλας από Συκούριο: Να στηριχθούν οι αμυγδαλοπαραγωγοί του δήμου Τεμπών