Ειδήσεις

Απολογισμός του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Π. Νταή για το σχεδιασμό των σύγχρονων συστημάτων κυκλικής οικονομίας


Με τρεις κινήσεις ο Δήμος Λαρισαίων αλλάζει σελίδα, όσον αφορά στην ενίσχυση της Ανακύκλωσης, την προστασία του περιβάλλοντος και την υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, σε όλο το εύρος της παραγωγικής δραστηριότητας. Στόχος των πολιτικών που ακολουθήθηκαν είναι να μειωθούν τα απόβλητα και η ανάγκη για νέους πόρους που πρέπει να αντληθούν από τη φύση, με μεγάλο περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος.

Ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια αυτή κάνει ο  π. αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παναγιώτης Νταής, απευθύνοντας παράλληλα ευχαριστίες στο προσωπικό και τα στελέχη της υπηρεσίας Ανακύκλωσης «για όσα πετύχαμε μαζί  στον τομέα της Ανακύκλωσης τον τελευταίο ενάμιση χρόνο» όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Με αφορμή την υπογραφή της σχετικής σύμβασης (προϋπολογισμού 1.030.452,40 €)  και τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής γωνιών ανακύκλωσης. ο κ. Παναγιώτης Νταής δήλωσε ακόμη ότι. ο Δήμος Λαρισαίων προσπαθεί να αυξήσει τις επιδόσεις του στον σχετικό τομέα, παρέχοντας ένα έργο που αλλάζει τον τρόπο της ανακύκλωσης, επιβραβεύοντας τους πολίτες και στηρίζοντας την τοπική οικονομία. Το έργο αυτό, παρέχει τη δυνατότητα στους δημότες να ανακυκλώνουν με την μέθοδο της διαλογής, για κάθε είδους υλικό συσκευασίας (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, μέταλλο)  στην πηγή και να κερδίζουν πόντους ανάλογα με τα υλικά που ανακτώνται.

Οι πολιτικές αυτές περιλαμβάνουν ακόμα, την κατασκευή δέκα  «Πράσινων Σημείων» σε όλη την πόλη (προϋπολ. 2.328.814,57 € που βρίσκεται στην φάση σύνταξης των τευχών δημοπράτησης), ειδικά διαμορφωμένων στους οποίους θα συγκεντρώνονται απόβλητα, αλλά και χρήσιμα υλικά προς επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση.

Ακόμα προβλέπεται η πιλοτική εφαρμογή συστήματος διαχείρισης αποβλήτων με βάση την αρχή  «ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΣΟ ΠΕΤΑΩ – ΠΟΠ», (η σχετική πρόταση έχει κατατεθεί από τον προηγούμενο Οκτώβριο),  με στόχο  την  ανάπτυξη ενός δικαιότερου συστήματος χρέωσης ανταποδοτικών τελών και σκοπό ένα μόνο μικρό ποσοστό των απορριμμάτων να καταλήγει προς ταφή και να επιβραβεύονται οι δημότες με χαμηλότερα δημοτικά τέλη, όσο περισσότερο ανακυκλώνουν.

Το τρίπτυχο αυτό συνθέτει  την πολιτική του Δήμου Λαρισαίων, απέναντι στην περιβαλλοντική και κλιματική κρίση.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Γιορτάζεται η Ζωοδόχος Πηγή σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Δωρεάν Rapid Tests στον Δήμο Τεμπών