Ειδήσεις

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως ο Μάξιμος Χαρακόπουλος


Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μεταβαίνει αύριο, Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου, αυθημερόν, στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να παραστεί στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄, που θα λάβει χώρα στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ μαζί με τους βουλευτές κ.κ. Θανάση Δαβάκη και Γιάννη Σαρακιώτη, μέλη της ΔΣΟ, και τον κ. Σάββα Αναστασιάδη, πρόεδρο της επιτροπής ελληνισμού της διασποράς, θα συνοδεύσουν τον αρμόδιο υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ανδρέα Κατσανιώτη στην αποστολή στον Πανάγιο Τάφο, όπου το ελληνορθόδοξο πατριαρχείο Ιεροσολύμων έχει από αιώνων το προνόμιο της τελετής του Αγίου Φωτός.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται περί τις 19:30 το Μεγάλο Σάββατο, και από εκεί θα πραγματοποιηθεί η διανομή του στην ελληνική επικράτεια.

Κατά την παραμονή της στην πόλη των Ιεροσολύμων η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, στον οποίο θα μεταφέρει την απόλυτη στήριξη του θεσμού στις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το παλαίφατο Πατριαρχείο από τρομοκρατικές ενέργειες εξτρεμιστών στο Ισραήλ, που επιδιώκουν τον εκτοπισμό των χριστιανών από την Αγία Πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΣΟ, στις 21 Μαρτίου 2023, διά του επικεφαλής της, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, με αφορμή τα επεισόδια στο προσκύνημα της Γεσθημανής στα Ιεροσόλυμα, με ανακοίνωσή της καταδίκασε την ακραία επίθεση και εξέφρασε την  πλήρη αλληλεγγύη της προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων,  ζητώντας ταυτόχρονα από τις αρχές του Ισραήλ τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την προστασία του προσκυνήματος, αλλά και την επιβολή των προβλεπομένων κυρώσεων στον δράστη.

 

Φωτό αρχείου, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη στη ΔΕΥΑΛ πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παναγιώτης Νταής