Ειδήσεις

Μάξιμος: Αναγκαία και τα μικρότερα έργα αποταμίευσης νερού


«Οι υποδομές για το νερό είναι ζωτικής σημασίας για την συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας στον θεσσαλικό κάμπο, που απειλείται με ερημοποίηση. Και, φυσικά, η γνώμη των τοπικών αρχών έχει σαφώς βαρύνουσα σημασία, καθώς γνωρίζουν καλύτερα όλων τα δεδομένα της περιοχής τους. Υπό αυτό το πρίσμα, ευχαριστώ τον φίλο πρόεδρο του Δοξαρά για την συνεργασία που είχαμε, την περιήγηση αλλά και την ενημέρωση για την κατασκευή πρόχειρου φράγματος στο χωριό του, με σκοπό τον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση του υδροφόρου ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής, η οποία υποφέρει από λειψυδρία». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την ενημέρωσή του από τον πρόεδρο του Δοξαρά κ. Λάμπρο Παλιοκώστα, σχετικά με την αναγκαιότητα κατασκευής πρόχειρου φράγματος με σκοπό την αξιοποίηση του λιγοστού νερού που ρέει φυσικά πλησίον του χωριού.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισκέφθηκε με τον κοινοτάρχη την τοποθεσία όπου βρίσκεται το παλαιό γερμανικό φυλάκιο στη σιδηροδρομική γραμμή, που προσφέρεται για την κατασκευή ταμιευτήρα νερού. Ο πρόεδρος του Δοξαρά, δεδομένων των συνθηκών μειωμένης διαθεσιμότητας νερού, που χειροτερεύουν με το πέρασμα χρόνου, ενημέρωσε τον βουλευτή του νομού ότι έχει αιτηθεί την αξιοποίηση των λιγοστών, πλέον, επιφανειακών υδάτων που ρέουν φυσικά στην περιοχή. Προς τούτο, έχει καταθέσει σχετικό αίτημα στον δήμο Κιλελέρ ώστε να δρομολογηθούν οι ενδεδειγμένες ενέργειες για την κατασκευή πρόχειρου φράγματος στο σημείο ώστε να παρακρατείται μια ποσότητα από το ρέον νερό. Η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα έχει ταπεινωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια με σοβαρές συνέπειες στο περιβάλλον, στην αγροτική παραγωγή και κατ’ επέκταση στη ζωή των κατοίκων.

 

Αξιοποίηση επιφανειακών υδάτων

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη δήλωσή του επεσήμανε ότι «το υδατικό είναι το κυριότερο πρόβλημα στη Θεσσαλία και πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν έργα για την αντιμετώπιση του. Την ανάγκη αυτή την έχω υπογραμμίσει πολλάκις στην αρμόδια υποεπιτροπή της Βουλής για το Υδατικό, αλλά και στους συναρμόδιους Υπουργούς. Μάλιστα, κατά τη συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την 01.02.21 στο Μέγαρο Μαξίμου, δρομολογήθηκε η κατασκευή του φράγματος στον Ενιπέα, στη Σκοπιά Φαρσάλων, που θα λύσει οριστικά το υδατικό-αρδευτικό ζήτημα της επαρχίας Φαρσάλων. Πέρα, όμως, από τα μεγάλα έργα, όπως ο Αχελώος, τα μικρά, τοπικά έργα για τα επιφανειακά ύδατα, μπορούν να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα, καθώς θα αμβλύνουν το πρόβλημα. Προς αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, θα κινηθώ στο πλαίσιο των θεσμικών μου αρμοδιοτήτων, καταρχήν ζητώντας ενημέρωση από τον δήμο μας, για να δω πως μπορώ να συμβάλω στην υλοποίηση του έργου».

Προηγούμενο άρθρο Οκτώ γέφυρες αποκαθιστά σε περιοχές της Ελασσόνας η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Κέλλας με Βορίδη: Ενίσχυση της δημοκρατίας και της κυβερνησιμότητας στους ΟΤΑ