Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Άλλη μία κοροϊδία του Κυριάκου Μητσοτάκη, το θέμα του νερού


Τη Δευτέρα, 10/04/2023 ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε τροπολογία για να επιστρέψουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Δημόσιο. Θα την ψηφίσουν άραγε, ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της ΝΔ, που ξαφνικά παριστάνουν ότι άλλαξαν γνώμη, ή θα επιβεβαιώσουν την υποψία μας, ότι πρόκειται για ακόμα μία κοροϊδία στο θέμα του νερού και απλώς μοιράζουν προεκλογικές υποσχέσεις;

Μετά το τεράστιο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη εναντίον του νομοσχεδίου και τη γενική κατακραυγή που προκάλεσε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τρομοκρατημένος από τις τεράστιες κοινωνικές αντιδράσεις, μας είπε ότι, αν επανεκλεγεί, οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ θα επιστρέψουν από το Υπερταμείο στο Δημόσιο. Ποιον κοροϊδεύει; Γιατί να περιμένει να το κάνει αυτό μετά τις εκλογές;

Αν λέτε αλήθεια, κύριε Μητσοτάκη, και θέλετε πράγματι το νερό να ξαναγίνει δημόσιο αγαθό, ψηφίστε την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Γιατί, αν δεν το κάνετε, όταν επανεκλεγείτε θα ιδιωτικοποιήσετε και τον αέρα που αναπνέουμε.

Και για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι ο Κ. Μητσοτάκης, ήδη από το 2018 μιλούσε για «στρατηγικό επενδυτή» και για ρυθμιστική Αρχή που θα ελέγχει την αγορά, ενώ πριν ένα μήνα, όταν όλοι αντιδρούσαν και διαδήλωναν εναντίον της ιδιωτικοποίησης του νερού, στη ΝΔ απαντούσαν ότι το νερό δε θα γίνει ιδιωτικό και ότι αυτά είναι φέικ νιους.

Με αυτά που μας λέει σήμερα, δυστυχώς επιβεβαιώνουμε γι’ακόμα μια φορά, ότι είναι ένας πρωθυπουργός που λέει ψέματα, επικίνδυνος και εντελώς αναξιόπιστος, που μετέτρεψε όλα τα δημόσια αγαθά σε ιδιωτικά, ακόμα και το υπέρτατο αγαθό, το νερό.

Μη μας κοροϊδεύετε άλλο εκεί στην Κυβέρνηση. Ψηφίστε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τώρα. Οι πολίτες θέλουν το νερό να μείνει δημόσιο και να μην καταντήσει είδος πολυτελείας, όπως το ρεύμα, όταν ιδιωτικοποιήθηκε η ΔΕΗ μέσα στην ενεργειακή κρίση.

 

Προηγούμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου: Πρωταθλήτρια η Λάρισα στον τομέα της αγροδιατροφής
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπός άνδρας στη Λάρισα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών