Ειδήσεις

Oμιλίες σε δημοτικές ενότητες του δήμου Τεμπών


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τεμπών σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ του Δήμου και το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, πραγματοποίησαν  ομιλίες σε δημοτικές ενότητες του δήμου Τεμπών.

Την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 στο ΚΑΠΗ Μακρυχωρίου σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Έξοδος, ομιλία με θέμα: «Ανοιχτή συζήτηση για το οινόπνευμα» με ομιλητή τον κ. Πριναράκη Επαμεινώνδα, Ψυχολόγο- Υπεύθυνο Μονάδας Απεξάρτησης από το Αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια. Πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το αλκοόλ και για την επιρροή του στην υγεία μας και στην καθημερινότητα μας.

Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, το πρωί, στο ΚΑΠΗ Πυργετού και το απόγευμα, στη Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων  με ομιλήτρια την κα Ρωξάνη Αγκαρίτσι, Ειδική Γαστρεντερολόγο, με θέμα: «Πρόληψη, η καλύτερη θεραπεία».

Την Κυριακή των Βαΐων στις 9 Απριλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκουρίου με ομιλητή τον κ. Βασίλειο Παρλάντζα, Φυσικοθεραπευτή, με θέμα: «Μυοσκελετικές παθήσεις – Πρόληψη και Προβλήματα».

Τις ομιλίες παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Αθανάσιος Βλάχος, Βασίλειος Σίμος, Γεώργιος Ντόντος, Παναγιώτης Γκατζόγιας, καθώς επίσης δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Κοινοτήτων, πρόεδροι φορέων και συλλόγων και αρκετοί δημότες.

Τη διοργάνωση των ομιλιών επιμελήθηκε η Προϊσταμένη Κοινωνικής Πολιτικής κα Πανωραία Τσικλητάρη σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του Κέντρου Κοινότητας και του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών ανέφερε:

«Ευχαριστώ θερμά την Προϊσταμένη των Κοινωνικών Υπηρεσιών μας και τους υπαλλήλους του Κέντρου Κοινότητας και Βοήθεια στο Σπίτι για τη διοργάνωση των ομιλιών και των δράσεων. Επίσης, ευχαριστώ θερμά τους εξαιρετικούς γιατρούς που δέχθηκαν την πρόσκλησή μας και μίλησαν για την πρόληψη και για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την υγεία στην καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ ιδιαίτερα, τους συνδημότες μου για την παρουσία τους στις ομιλίες και συγχρόνως τους προτρέπω να συμμετέχουν και σε άλλες δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Δήμο μας. Τεμπών » και τονίζει ο Δήμαρχος, «Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την Υγεία μας. Υγιής άνθρωπος είναι χαρούμενος, ευτυχισμένος και παραγωγικός άνθρωπος που συμβάλλει σε μία εξίσου υγιή κοινωνία».

 

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Στόχος μας η αναβάθμιση του ΕΣΥ
Επόμενο άρθρο Κέλλας από Ευύδριο: Σε συνεργασία με τους παραγωγούς, καταφέραμε πολλά σε Ενιπέα και Φάρσαλα