Ειδήσεις

Μάξιμος: Χωρίς καθυστερήσεις ο διαγωνισμός της νέας πτέρυγας του ΓΝΛ


«Το παλιό νοσοκομείο της Λάρισας και το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτό, έχει κερδίσει με το σπαθί του την αναγνώριση της τοπικής κοινωνίας και προσβλέπουμε ότι με την κατασκευή της νέας πτέρυγας και τις βελτιώσεις των υφιστάμενων υποδομών θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες υγείας που προσφέρει στους Λαρισαίους». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (ΓΝΛ) και τη συνάντησή του με την διοίκηση και εκπροσώπους των Ιατρικών και Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του ιδρύματος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το ΓΝΛ, οι ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και η πρόοδος στην κατασκευή της νέας πτέρυγας. Ο Θεσσαλός πολιτικός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη διοίκηση και το προσωπικό για την «υποδειγματική αντιμετώπιση του δυστυχήματος των Τεμπών. Τα εύσημα στην πόλη είναι από το πανελλήνιο για τα νοσοκομεία μας, που έφεραν εις πέρας το βαρύ αυτό έργο, αλλά και για το ΕΚΑΒ, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική όπως και για τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν υπέρ του δέοντος στο κάλεσμα για αίμα».

Ο διοικητής του ΓΝΛ  κ. Γρηγόρης Βλαχάκης υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου έχει αυξηθεί στα 25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ απαντώντας για την νέα πτέρυγα, σημείωσε ότι αφού έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από το Δ.Σ., όπως η έκδοση της οικοδομικής άδειας, το έργο προχώρησε απρόσκοπτα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαγωνιστική διαδικασία προχωρά κανονικά, χωρίς καθυστερήσεις μέχρι στιγμής και το φθινόπωρο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή της. Πρόκειται για πενταόροφο κτήριο, με δύο υπόγεια, που θα στεγάσει τον χειρουργικό τομέα. Στο ισόγειο, θα στεγαστούν οι υπηρεσίες για τους νεφροπαθείς, ενώ θα υπάρχει και πρόβλεψη για parking.

Για τις υπόλοιπες δομές του νοσοκομείου, έχει ξεκινήσει η ενεργειακή αναβάθμιση με τη διενέργεια διαγωνισμού, που βρίσκεται στη διαδικασία της αξιολόγησης προσφορών και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στη στέγη. Τέλος, αναμένεται η προκήρυξη μέχρι τον Σεπτέμβριο του διαγωνισμού αναβάθμισης των κουφωμάτων και των εξωτερικών όψεων των κτιρίων, ενώ δρομολογείται το επόμενο διάστημα η διαδικασία για την εσωτερική ανακαίνιση των υποδομών του νοσοκομείου, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σχετικά με το προσωπικό, αναμένονται νέες προσλήψεις με τα αποτελέσματα των προκηρύξεων για νοσηλευτές και γιατρούς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος κ. Θ. Ολύμπιος και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Κ. Πάνος και κ. Κ. Σακελλαρίου, ο διευθυντής της ΜΕΘ κ. Απ. Κομνός, ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών κ. Κ. Καρακούσης, η προϊσταμένη νοσηλευτικής κ. Β. Ζήση, η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων κ. Έ. Χύτα και η πρόεδρος της ΔΑΚΕ εργαζομένων κ. Ευρ. Γούλα.

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν rapid tests σε περιοχές του Δήμου Τεμπών
Επόμενο άρθρο Πράσινο φως από την Οικονομική Επιτροπή για εγκατάσταση ενός (1) Φωτοβολταϊκού Σταθμού ισχύος 1ΜΒ στο Δήμο Τεμπών