Ειδήσεις

Λαμπρούλης: Να σταματήσει η ταλαιπωρία των εργαζομένων που μετακινούνται από την Λάρισα προς Θεσσαλονίκη με τρένο


Το κείμενο της Ερώτησης που υπογράφεται από τους βουλευτές του Κόμματος Γιώργο Λαμπρούλη και Γιώργο Μαρίνο, έχει ως εξής: 

Εδώ και ένα μήνα, από την ημέρα του εγκλήματος στα Τέμπη, οι τουλάχιστον 200 εργαζόμενοι, οι οποίοι πηγαινοέρχονταν καθημερινά με το τραίνο στη γραμμή Λάρισα – Θεσσαλονίκη, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την μετακίνηση τους από και προς τον τόπο εργασίας τους και δεν έχουν ακόμη καμία ουσιαστική απάντηση.

Η Hellenic Train έχει μεν δρομολογήσει λεωφορεία για την μετακίνηση των κατοίκων αλλά η συντριπτική πλειοψηφία τους κάνουν μόνο μία στάση στην Κατερίνη. Το πρωινό δρομολόγιο που αναχωρεί και κάνει στάσεις στους ενδιάμεσους σταθμούς αναχωρεί στις 5:30 το πρωί και φτάνει τελικά στην Θεσσαλονίκη στις 9:00 π.μ., δηλαδή μετά από 3,5 ώρες. Κατά τον ίδιο τρόπο, όποιος σχολάει μετά τις 2:00 μ.μ. από τους ενδιάμεσους σταθμούς μπορεί να φύγει μόνο με το δρομολόγιο των 5:40 μ.μ. από Θεσσαλονίκη που διαρκεί πάλι 3,5 ώρες. Όλα τα υπόλοιπα ενδιάμεσα δρομολόγια προς κι από Θεσσαλονίκη κάνουν μόνο μία στάση στην Κατερίνη, το οποίο σημαίνει πως καθημερινά υπάρχουν εργαζόμενοι που εργάζονται για 8 ώρες και χρειάζονται ακόμα 7 ώρες για την μετακίνηση, χωρίς να υπολογίζουμε την αναμονή μέχρι την ώρα αναχώρησης.

Ο τρόπος που επέλεξε η Hellenic Train όχι μόνο δεν λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα, αλλά αναγκάζει τους εργαζόμενους να προσπαθούν να βρουν λύσεις μόνοι τους, όπως το να μετακινούνται και με δικά τους μέσα για να είναι συνεπείς στην δουλειά τους, κάτι το οποίο τους εκθέτει επίσης σε κίνδυνο (οδήγηση μετά από ώρες δουλειάς κλπ) καθώς και επιπλέον κόστος.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν με ασφάλεια και χωρίς να ταλαιπωρούνται να έχουν πρόσβαση από και προς την εργασία τους.

ΛΑΡΙΣΑ 11/4/2024

Προηγούμενο άρθρο Ορκωμοσία ιατρού κλάδου ΕΣΥ, από τον Διοικητή του Νοσοκομείου
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για το αδίκημα της κλοπής