Ειδήσεις

Μάξιμος: Οι Άγιες Ημέρες αφορμή για μεγαλύτερη αυτογνωσία


«Οδεύοντας στην Μεγάλη Εβδομάδα, κατά την οποία οι πιστοί τιμούν τα Θεία πάθη, ταυτόχρονα ανθίζει και η ελπίδα της Ανάστασης. Κι αυτό το γεγονός μας δίδει δύναμη και αισιοδοξία για την ανασυγκρότηση του βίου μας και για την συνέχιση των προσπαθειών μας για την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει. Αυτή την περίοδο αντιλαμβανόμαστε βαθύτερα γιατί οι δυσκολίες και οι αντιξοότητες βρίσκονται πάντοτε στο δρόμο προς την πραγματοποίηση ενός ανώτερου σκοπού. Εύχομαι αυτές οι Άγιες Ημέρες να σταθούν αφορμή για μεγαλύτερη αυτογνωσία και καταλλαγή των παθών σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, και ας ελπίσουμε ότι θα αποκατασταθεί η πολυπόθητη ειρήνη στην ήπειρό μας και στον κόσμο». Τα παραπάνω δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων στον Τύρναβο, χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερωνύμου.

Μετά τη λειτουργία ο Θεσσαλός πολιτικός αντήλλαξε ευχές με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Κόκουρα, αντιδημάρχους, τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ κ. Βασίλη Μάικο και πολλούς πολίτες της κωμόπολης.

 

Οδοδείκτης ανάπτυξης ο Οινοποιητικός Τυρνάβου

Ευρισκόμενος στον Τύρναβο, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αποδέχθηκε την πρόσκληση να παραβρεθεί στο καθιερωμένο “τσίπουρο” που διοργάνωσε η διοίκηση του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου μετά την Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού. Ο κυβερνητικός βουλευτής, αφού συνεχάρην τον πρόεδρο κ. Χρήστο Τσιτσιρίγκο και τη διοίκηση του Συνεταιρισμού, δήλωσε ότι «το αίτημα για την αναγέννηση του πρωτογενούς παραγωγικού τομέα παραμένει πάντα επίκαιρο. Μάλιστα, η περίοδος της πανδημίας, η ενεργειακή κρίση και τα ‘‘απόνερα’’του πολέμου στην Ουκρανία, απέδειξαν τη ζωτική σημασία της ύπαρξης μιας δυναμικής αγροτικής παραγωγής, που εξασφαλίζει στη χώρα διατροφική επάρκεια, τουλάχιστον σε κρίσιμους τομείς. Η χώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις για να βγάλει από το περιθώριο τον αγροτικό τομέα. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα φιλόδοξο όραμα, που θα το εμφυσήσει και στους νέους μας, ώστε να αναλάβουν τη σκυτάλη της παραγωγικής διαδικασίας. Αναμφίβολα, ο δυναμισμός που επιδεικνύουν ο Τύρναβος και οι παραγωγοί του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού συνιστούν έναν οδοδείκτη επιτυχημένης διαδρομής και πρότυπο για ανάλογες επιτυχίες και σε άλλους τομείς».

Προηγούμενο άρθρο Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο 4ος Κραυξείδιος αγώνας δρόμου
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδας στον Άγιο Αχίλλιο