Ειδήσεις

Εκπαίδευση στους Προϊσταμένους των Τμημάτων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας


Στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στους Προϊσταμένους των Τμημάτων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, για τις προμήθειες υλικών και υπηρεσιών, παρουσία του Διοικητή, κου Γρηγορίου Βλαχάκη και της Διοικητικής Διευθύντριας του Νοσοκομείου, κας Δήμητρας Σαρακατσάνου. Ο κος Βλαχάκης τόνισε την σημασία της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του προσωπικού ειδικά σε θέματα τα οποία αφορούν των  Προγραμματισμό των  Προμηθειών τόσο υλικών  όσο και  Υπηρεσιών.

Την εκπαίδευση πραγματοποίησε η Αν. Προϊσταμένη Οικονομικού Τμήματος, κα Μαρία Δαλάκα.

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η κατάρτιση των Προϊσταμένων στο θεσμικό πλαίσιο που διέπουν τις Ηλεκτρονικές Δημόσιες Συμβάσεις  Προμηθειών και Υπηρεσιών και η πληροφόρηση για την Διαδικτυακή Πύλη «Προμηθεύς»  του ΟΠΣ – Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσα από το οποίο υλοποιούνται οι διαγωνισμοί.

Η εκπαίδευση αφορούσε τη νομοθεσία περί προμηθειών (Ν. 4412/2016, 4782/2021), τη διαδικασία διενέργειας διαγωνιστικής διαδικασίας από το αρχικό στάδιο έως τη σύναψη σύμβασης, την αποστολή παραγγελίας και την παραλαβή του υλικού. Τονίστηκε η σπουδαιότητα της σύνταξης του Προγραμματισμού Προμηθειών και Υπηρεσιών και η ένταξη όλων των υλικών του νοσοκομείου σε αυτόν.

Περιγράφηκε ο σχεδιασμός και δημοσίευση ηλεκτρονικού διαγωνισμού, το Ηλεκτρονικό Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Σύμβασης (eΕΕΕΣ), η υποβολή προσφορών Οικονομικών Φορέων, η προετοιμασία αποσφράγισης, η αποσφράγιση και αξιολόγηση ηλεκτρονικών προσφορών, η αξιολόγηση και η κατακύρωση αποτελέσματος του διαγωνισμού. Επίσης παρουσιάστηκε η διαδικασία ανάρτησης συμβάσεων στη Διαύγεια και στο ΚΗΜΔΗΣ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η απόκτηση των εν λόγω γνώσεων είναι απαραίτητη για την ορθή σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών από τις οριζόμενες αρμόδιες επιτροπές, τον καθορισμό των υλικών που πρέπει να ενταχθούν στους ετήσιους διαγωνισμούς,  της ακριβής ποσότητας και αξίας των υλικών με την τήρηση της  υπάρχουσας νομοθεσίας, για την αρτιότερη εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων των Προϊσταμένων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Πληρωμή ΕΛΓΑ για ζημιές του 2022 την Μεγάλη Εβδομάδα
Επόμενο άρθρο Κέλλας με Σεβασμιώτατο Ελασσώνος: Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης των σεισμόπληκτων ναών