Ειδήσεις

Μάξιμος: Οι εκλογές της 21ης Μαΐου βατήρας αυτοδυναμίας της ΝΔ


«Δεν πρέπει να λείψει κανείς από την πρώτη κάλπη, έτσι ώστε να προδικαστεί το αποτέλεσμα που θα οδηγήσει στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, από έναν ισχυρό βατήρα που θα δώσει αυτοδυναμία στη ΝΔ». Τα παραπάνω ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του astra tv και στους δημοσιογράφους κ. Μακη Θεοδωρου και κα Ιωάννα Μπουροπούλου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «το τελευταίο που χρειάζεται αυτή την στιγμή η Ελλάδα, -στη δύσκολη γειτονιά που βρίσκεται με τις προκλήσεις που έχει απέναντί της και τις αλλεπάλληλες κρίσεις που αντιμετωπίζουμε- είναι αστάθεια και αβεβαιότητα. Και δυστυχώς η απλή αναλογική παράγει αστάθεια και αβεβαιότητα. Δείτε τη γειτονιά μας, στη Βουλγαρία μέσα σε δύο χρόνια είναι η πέμπτη φορά που πάνε σε εκλογές γιατί έχουνε δυστυχώς και αυτοί τη νάρκη της απλής αναλογικής και δεν μπορούν να την απενεργοποιήσουν. Εμείς, ευτυχώς, είχαμε τη δυνατότητα να την απενεργοποιήσουμε. Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που θα δώσει τη δυνατότητα, πιστεύω, σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης στη ΝΔ. Αλλά είναι πολύ σημαντικό και θα επιτρέψτε μου να το τονίσω αυτό για τους τηλεθεατές μας, το αποτέλεσμα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης να είναι τέτοιο, που θα διασφαλίσει ότι η ΝΔ θα είναι η πρώτη δύναμη με διαφορά, έτσι ώστε στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση να ξεκαθαρίσει και πώς θα κυβερνήσει αυτοδύναμη η ΝΔ. Άρα την πρώτη Κυριακή ψηφίζουμε ποιος θα κυβερνήσει και στη δεύτερη Κυριακή ψηφίζουμε πώς θα κυβερνήσει, αν θα είναι αυτοδύναμη».

 

Οι κρίσεις επιβάλλουν στη χώρα σταθερή κυβέρνηση

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «λόγω του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε, όχι μόνο της απουσίας κουλτούρας συνεργασίας στη χώρα -κάποια στιγμή ενδεχομένως να την αποκτήσουμε- αλλά του γεγονότος ότι ζούμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες κρίσεων και προκλήσεων, οι οποίες διαδέχονται η μία την άλλη, έχουμε ανάγκη ισχυρής, σταθερής κυβέρνησης η οποία θα μπορεί να λειτουργεί με γρήγορα αντανακλαστικά. Το έχω ξαναπεί, σκεφτείτε να είχαμε την εισβολή, απόπειρα εισβολής ήταν αυτό που συνέβη τον Μάρτιο του 2020 στον Έβρο, και να έχουμε μία κυβέρνηση συνεργασίας η οποία μπορεί να έχει και διαφορετικές αποχρώσες αν θέλετε, απόψεις στο ζήτημα αντιμετώπισης του μεταναστευτικού. Λοιπόν, πριν αποφασίσουμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα θα είχαν ήδη εισβάλει οι δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που εξωθούνταν από τις τουρκικές αρχές στον Έβρο για να εισέλθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να προκαλέσουν αστάθεια στη χώρα και βεβαίως να ασκήσουν ποικίλες πιέσεις στην ΕΕ συνολικότερα».

 

Στη νέα τετραετία αύξηση απασχόλησης και μισθών

Ο κυβερνητικός βουλευτής κάλεσε τους πολίτες στις εκλογές της 21ης Μαΐου να δουν «τα μείζονα διακυβεύματα που έχουμε μπροστά μας και εκείνο που χρειαζόμαστε και είναι το στοίχημα της επόμενης τετραετίας, όπως έχει δεσμευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι περισσότερες δουλειές και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές. Θα είναι μία τετραετία αποκατάστασης μισθών και συντάξεων η τετραετία που έχουμε μπροστά μας. Βεβαίως, μέσω, όχι δανεισμού όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια και υποθήκευε το μέλλον των επόμενων γενεών και το πληρώσαμε πολύ αυτό την προηγούμενη δεκαετία, αλλά της παραγωγής πραγματικού πλούτου μέσα από ένα φιλοεπενδυτικό περιβάλλον, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, με τη φορολόγηση των οποίων μπορούμε να έχουμε τις οικονομικές εκείνες δυνατότητες για να στηρίξουμε τα ελληνικά νοικοκυριά, να επενδύσουμε ακόμη περισσότερο στην κοινωνική πολιτική που είναι τόσο αναγκαία».

 

Ευγνώμων για τη διαχρονική εμπιστοσύνη των πολιτών

Σε ερώτηση για τους προσωπικούς στόχους στις επερχόμενες εκλογές ο Μάξιμος Χαρακόπουλος απάντησε ότι «οι πολίτες της Λάρισας με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους από τις εκλογές του 2004, και από τις εκλογές του 2007, με εκλέγουν και πρώτο σε σταυρούς προτίμησης και στον νομό και σε επίπεδο Θεσσαλίας. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη αυτή και νομίζω ότι με την πολιτική μου διαδρομή, προσπαθώ κι εγώ να είμαι άξιος της εμπιστοσύνης τους. Γνωρίζετε ότι όποτε χρειάστηκε, δε δίστασα να συγκρουστώ ακόμη και με κυβερνήσεις τις οποίες υπηρέτησα, προκειμένου να προασπίσω τα συμφέροντα των ανθρώπων του τόπου μου, όποτε πίστευα ότι αυτά ήτανε δίκαια και εύλογα. Γνωρίζετε, δεν είναι και πολλά τα παραδείγματα στα χρόνια της μεταπολίτευσης, ότι παραιτήθηκα από αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν διεφώνησα με την πολιτική εκείνη, που ουσιαστικά υπαγόρευε η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ τότε. Αλλά, τέλος πάντων, το ζητούμενο είναι στην εκλογική αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας, οι πολίτες να κάνουν τη σωστή επιλογή. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, δεν χρειάζεται περιπέτειες. Το τελευταίο που χρειάζεται είναι αστάθεια στη δύσκολη αυτή συγκυρία που περνούμε. Και νομίζω ότι από τη στιγμή που θα κάνουν την επιλογή του ψηφοδελτίου της ΝΔ θα κάνουν και την επιλογή μεταξύ των τριών σταυρών που έχουν και του Μάξιμου Χαρακόπουλου».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Φιλιππούπολης την Παρασκευή 7 Απριλίου
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση για εκτελεσθέντες πατριώτες στους Αγίους Αναργύρους