Ειδήσεις

Δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Μάρτιο 2023


Τον Μάρτιο, η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, διατήρησε σταθερή εβδομαδιαία παρουσία στο Βόλο, παρέχοντας φροντίδα σε εξαρτημένους χρήστες με σκοπό την κινητοποίηση τους και τη μείωση της βλάβης, όπως και στην Καρδίτσα, λειτουργώντας ενημερωτικό περίπτερο, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε συναντήσεις συμβουλευτικής υποστήριξης σε εξαρτημένα άτομα και τις οικογένειές τους, σε προστατευμένο χώρο με απόλυτο σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις.

Η Κινητή Μονάδα συνέχισε τις συναντήσεις με τις ομάδες μαθητών στη σχολική κοινότητα Καρδίτσας, Φαρσάλων και Δήμου Τεμπών, υλοποιώντας το πρόγραμμα με θέμα την πρόληψη των εξαρτήσεων μέσω της Τέχνης, καθώς και την πραγματοποίηση συναντήσεων με το προσωπικό των Δήμων με σκοπό τη διοργάνωση εκδήλωσης σε κάθε περιοχή, στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστεί το εικαστικό έργο των μαθητών.

Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, επισκέφθηκε τη Σκόπελο, όπου πραγματοποίησε δράσεις ενημέρωσης για τις νόμιμες και παράνομες εξαρτήσεις και τις εξαρτητικές συμπεριφορές, από την Κυριακή 19 Μαρτίου έως την Τετάρτη 22 Μαρτίου, με την υποστήριξη του Δήμου Σκοπέλου.

Υλοποιήθηκαν συναντήσεις ενημέρωσης στη σχολική κοινότητα τόσο στη Γλώσσα όσο και στην πόλη της Σκοπέλου, ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Η Οικογένεια ως Φορέας Πρόληψης», ενώ υπήρχε η δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να πραγματοποιήσουν ατομικές συναντήσειςμε το προσωπικό της Μονάδας, σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Δήμο Σκοπέλου. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με Υπηρεσίες όπως το Κέντρο Κοινότητας, το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, το Κέντρο Υγείας, το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, το Λιμενικό Σώμα, το Περιφερειακό Ιατρείο, κ.α. με σκοπό την ενημέρωση, διασύνδεση και συνεργασία.

Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας πραγματοποίησε ενημερωτική δράση σε μαθητές και καθηγητές του ΕΠΑΛ Παλαμά, αναφορικά με την πρόληψη των εξαρτήσεων. Ανάλογη δράση υλοποιήθηκε στο Γυμνάσιο και σε Λυκειακές Τάξεις της Καλλιθέας Ελασσόνας.

 

 

 

 

 

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας Ελασσόνας, με σκοπό την οργάνωση ενημερωτικής δράσης στην περιοχή.

 

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα την Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

 

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Κύπρου 103, Τ.Κ.: 41222, Λάρισα

Τηλ.: 2410 555053 & 2410 253936

E-mail: kmlarissa@kethea-exodos.gr

Προηγούμενο άρθρο Θεσσαλικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις με αξία για την τοπική οικονομία και την κοινωνία
Επόμενο άρθρο Συναντήσεις του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος