Ειδήσεις

Μάξιμος: Οι κυνηγοί αναγκαίος κρίκος της οικολογικής ισορροπίας στη φύση


«Ομολογώ ότι τέτοια συγκέντρωση θα τη ζήλευαν ακόμα και κόμματα εξουσίας. Τολμώ να πω ότι είμαστε όλοι κυνηγοί, εσείς κυνηγοί θηραμάτων, κι οι πολιτικοί αυτές τις ημέρες κυνηγοί ψήφων! Μιας και είναι Πρωταπριλιά (η εκδήλωση έλαβε χώρα στη 01.04.23) θα αποφύγω τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια. Έτσι κι αλλιώς, αγαπητέ πρόεδρε, και για εσάς τους κυνηγούς και για εμάς τους πολιτικούς έχει βγει ‘‘κακό όνομα’’, από την εποχή του Bismarck, με τη γνωστή ρήση ότι τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται παραμονές εκλογών -και έχουμε εκλογές μπροστά μας- και μετά το κυνήγι. Επομένως θα περιοριστώ μόνο σε ευχαριστίες για τη στενή συνεργασία που έχουμε και με τον Σύλλογο και με την Ομοσπονδία». Τα παραπάνω ανέφερε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην αρχή του σύντομου χαιρετισμού που κλήθηκε να απευθύνει από τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Αλέξη Φλέγγα στην ετήσια χοροεσπερίδα του συλλόγου.

 

 Νομοθετικές ρυθμίσεις

Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρθηκε στη συνεργασία που έχει με τους εκπροσώπους των κυνηγών. Όπως χαρακτηριστικά είπε «ο Βαγγέλης Μπαλατσός (πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας) δεν είναι απόψε εδώ, αλλά μέχρι σήμερα είχαμε στενή συνεργασία λόγω της θεσμικής μου ιδιότητας ως πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, που επεξεργάζεται τα νομοσχέδια που έχουν σχέση με τα ζώα συντροφιάς και την ευζωία των ζώων. Ξέρω ότι δεν σας ικανοποιεί απόλυτα ο νόμος που πρόσφατα ψηφίστηκε και ευελπιστούμε σε βελτιώσεις, αλλά σε σχέση με το αρχικό κείμενο γνωρίζετε ότι υπήρξαν αλλαγές κατόπιν συνεργασίας με την ομοσπονδία σας».

 

Συμμέτοχοι στην πυρασφάλεια και την οικολογική ισορροπία

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε τους κυνηγούς για τη συμβολή τους στην οικολογική ισορροπία «κόντρα σε αυτά που ισχυρίζονται ακραίοι ζηλωτές και “περιβαλλοντολόγοι”. Πιστεύω ότι οι κυνηγοί από την εποχή ακόμα των πρώτων θηρευτών ήταν κομμάτι της αλυσίδας της ισορροπίας στη φύση. Η έκρηξη σήμερα του πληθυσμού των αγριογούρουνων, που φτάνουν μέχρι τις πρωτεύουσες ευρωπαϊκών χωρών, δείχνει πόσο αναγκαίος κρίκος αυτής της αλυσίδας είναι και οι κυνηγοί». Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πολύ σημαντική συμβολή των κυνηγών στην πυρασφάλεια και την πολιτική προστασία, γεγονός που, όπως είπε,  του επεσήμανε και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας, κ. Λευτέρης Μουλτσιάς.

 

Προηγούμενο άρθρο Γεύση από Θεσσαλία στην καρδιά της Ευρώπης
Επόμενο άρθρο Τέσσερις ομιλίες από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τεμπών