Ειδήσεις

Παραδόθηκαν 12 απινιδωτές στα κλειστά γυμναστήρια και στους χώρους άθλησης στον Δήμο Κιλελέρ


Στην αγορά οχτώ νέων  απινιδωτών  προχώρησε ο Δήμος Κιλελέρ οι οποίοι προστέθηκαν στους τέσσερις  που υπήρχαν ήδη.

Από τους δώδεκα  απινιδωτές  οι τέσσερις τοποθετήθηκαν στα κλειστά γυμναστήρια του Δήμου στη Νίκαια (κλειστά γυμναστήρια Γιάννης Πατάκης και  Γυμνασίου-Λυκείου), στο Αρμένιο, στον Πλατύκαμπο και τη Χάλκη.  Οι υπόλοιποι οκτώ βρίσκονται στα δημαρχεία της Νίκαιας (3) για να εξυπηρετούνται οι ομάδες των Δημοτικών Ενοτήτων Νίκαιας- Κραννώνα,  Πλατυκάμπου (3)  για τις ανάγκες των ομάδων της Δημοτικής Ενότητας και  Κιλελέρ (2)  για τις αντίστοιχες ομάδες των Δημοτικών Ενοτήτων Αρμενίου-Κιλελέρ.

Η παράδοση των απινιδωτών έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο της Νίκαιας από τον Δήμαρχο Θανάση Νασιακόπουλο, παρουσία των Αντιδημάρχων  Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού Αχιλλέα Χατζούλη και ΔΕ Νίκαιας- Κραννώνα Αντώνη Ρεντζιά, του Προέδρου του Δ.Σ Ξενοφώντα Λέτσα και της Αρχηγού της ΕΟΔΥΑ Τούλας Κονταράτου.

Τους απινιδωτές παρέλαβαν εκπαιδευτικοί και αθλητές που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των τεσσάρων κλειστών γυμναστηρίων και οι αρμόδιοι υπάλληλοι των δημαρχείων.

Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η εκπαίδευση των υπευθύνων για τη χρήση των απινιδωτών  από τους εθελοντές της ΕΟΔΥΑ.

Ο Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε σχετικά: «Είναι γνωστό σε όλους ότι οι απινιδωτές σώζουν ζωές ανθρώπων που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή. Με την αγορά και τη διάθεση των νέων απινιδωτών διευρύνουμε το δίκτυο που ήδη είχαμε αναπτύξει σε κεντρικά σημεία κάνοντας πράξη την εξαγγελία μας για ασφαλείς αθλητικούς χώρους. Ο Δήμος Κιλελέρ και με την συγκεκριμένη του ενέργεια, σε συνεργασία με τα σχολεία και τους αθλητικούς συλλόγους, έχοντας ως κατευθυντήρια γραμμή την προστασία της δημόσιας υγείας, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα όλους τους αθλούμενους και κατ’ επέκταση τους νέους του Δήμου».

Προηγούμενο άρθρο Ταυτόχρονη παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις σε Βουδαπέστη και Βουκουρέστι
Επόμενο άρθρο Κέλλας σε ΣΘΕΒ: Στηρίζουμε τους εργαζόμενους και την υγιή επιχειρηματικότητα