Ειδήσεις

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 28 Μαρτίου, στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου «ΜΑΧΙΜ»,  εκδήλωση με αφορμή την επικείμενη Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, την οποία συνδιοργάνωσαντο 1ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου, το 5οΝηπιαγωγείο Τυρνάβου, το 6ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου, το 7ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου, το Νηπιαγωγείο Αργυροπουλίου, το  Νηπιαγωγείο Βλαχογιαννίου και το  Νηπιαγωγείο Ροδίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Τυρνάβου, κ. ΓιάννηςΚόκουρας, ο οποίος απευθυνόμενος προς τα νήπια εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του, όταν οι μαθητές και οι μαθήτριες στρέφονται προς τα βιβλία και τη μελέτη. Ακολούθως, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Αικατερίνη Καραγιώργου,  κατά τον χαιρετισμό της,αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη παιδαγωγική σημασία της ενεργούς ανάγνωσης ενός ποιοτικού βιβλίου, στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος, αλλά και εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος, ήδη από την προσχολική ηλικία, τονίζοντας ότι συντρέχουν περισσότερο από ποτέ λόγοι να προβάλουμε στα παιδιά, ως εκπαιδευτικό σύστημα και ως γονείς και κηδεμόνες, τη σημασία του βιβλίου, καλλιεργώντας έγκαιρα την φιλαναγνωσία, ενώχωρίς να υποτιμάται η αναγκαία σε πολλές περιπτώσειςχρήση του ηλεκτρονικού βιβλίου, η βαρύτητά είναι σημαντικό να δοθεί στα οφέλη του έντυπου βιβλίου,καθώς καμία ζημία δεν θα υποστεί η εξέλιξη της νέας γενιάς ως προς τη χρήση των επιτευγμάτων της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών, αν διατηρηθεί συνάμα και η επαφή της με το έντυπο βιβλίο, αλλά αντίθετα, θα διευρυνθούν οι πνευματικοί ορίζοντες και οι δεξιότητες.

Στη συνέχεια, η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Ροδιάς, κ. Σταυρούλα Κουβέλα, αναφέρθηκε στον σκοπό της συνεργασίας των Νηπιαγωγείων, δίδοντας τον λόγο στη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Έλενα Χρηστίδου, ώστε να παρουσιάσει το νέο βιβλίο της με τίτλο «Τί τρέχει στον βυθό», των εκδόσεων Όστρια, το οποίο με ευρηματικό και παιδαγωγικά κατάλληλο τρόπο για παιδιά της προσχολικής και σχολικής ηλικίας, περιέχει μια ιστορία που αναδεικνύει το σημαντικό οικολογικό πρόβλημα της μόλυνσης των υδάτων, καλώντας σε μια «εκστρατεία» αγάπης και φροντίδας του οικοσυστήματος. Την παράσταση «έκλεψαν», στο κύριο μέρος της εκδήλωσης, τα νήπια, τα οποία παρουσίασαν επί σκηνής, με τον χαριτωμένο τρόπο που τα χαρακτηρίζει, μουσικά παιχνίδια βασιζόμενα στην ιστορία του βιβλίου, υποδυόμενα ρόλους του βυθού και αναδεικνύοντας, μέσα από τις δράσεις τους, τα περιβαλλοντολογικά ζητήματα που θέτει το βιβλίο, περνώντας το μήνυμα ότι η έγκαιρη οικολογική ευαισθησία δύναται να καλλιεργηθεί ήδη από τη προσχολική ηλικία.

Η ΔιευθύντριαΠ.Ε. Λάρισας

 

Αικατερίνη Καραγιώργου

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Αικατερίνη Καραγιώργου, εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στα νήπια, για την εξαιρετική συμμετοχή τους στην εκδήλωση, όπως και τους γονείς και κηδεμόνες τους,  ενώευχαρίστησε ιδιαιτέρως τις Προϊστάμενες των ως άνω σχολικών μονάδων κ.κ. Αγλαΐα Δελημιχάλη, Ευαγγελία Γκουκουλιάνου, Ελισάβετ Σουτζούκη, Ελένη Μαμανού, Βασιλική Κουτάλου, Αναστασία Παπανικολάου και Σταυρούλα Κουβέλα, καθώς επίσηςκαι τους συλλόγους διδασκόντων για τη πρωτοβουλία τους να προβούν στην συνεργασία αυτή, εκφράζοντας την ευχή να περάσει στις νεότερες γενιές το μήνυμα της αξίας του βιβλίου στη ζωή μας.

Προηγούμενο άρθρο Την Κυριακή 2 Απριλίου ο 1ος Αγώνας «RUN FOR AUTISM» στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας
Επόμενο άρθρο Κέλλας από Δρυμό: Αυτοδύναμη Ελλάδα, αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία!