Ειδήσεις

Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης


Εξακριβώθηκε, έπειτα από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, η δράση εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (27-03-2023) στη Λάρισα, συνελήφθησαν -2- άνδρες και συγκεκριμένα ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος ακόμη -15- ατόμων, εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ταυτότητας των -12-, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση εγκληματικής ομάδας, παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, παράβαση της νομοθεσίας περί ρυθμίσεων ηλεκτρονικών επικοινωνιών και άλλων διατάξεων και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

 

Σχετικά με τη δράση της εγκληματικής ομάδας, τουλάχιστον από τα μέσα Ιανουάριου του 2023, οι δράστες δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου χρηματικού οφέλους.

 

Πιο αναλυτικά, ο αλλοδαπός συλληφθείς προμήθευε με ποσότητες κοκαΐνης τον ημεδαπό, επίσης συλληφθέντα, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα, διακινούσε με το Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, προσυμφωνημένες ποσότητες κοκαΐνης στους λοιπούς κατηγορουμένους, ενώ επιπλέον, άλλοι δύο δράστες εκ των κατηγορουμένων διακίνησαν κοκαΐνη που προμηθεύτηκαν από τον ημεδαπό συλληφθέντα, σε έτερους χρήστες.

 

Κατόπιν των ανωτέρω, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκαν οι δύο συλληφθέντες, ενώ στην κατοχή τους και σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, αλλά και στο Δ.Χ.Ε. όχημα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -641,1- γραμμαρίων,
  • μείγμα κοκαΐνης και σόδας, βάρους -2,9- γραμμαρίων,
  • -1- ηλεκτρονική ζυγαριά,
  • μείγμα μαγειρικής σόδας, βάρους -31,5- γραμμαρίων,
  • τα χρηματικά ποσά των -4.725- ευρώ, -1.100- λεκέ, -50- λέι και -5- δολαρίων,
  • -5- κινητά τηλέφωνα, καθώς και
  • -1- φορητός ασύρματος συντονισμένος σε συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Κατασχέθηκε, επίσης, το προαναφερόμενο όχημα, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

 

Επιπροσθέτως, όπως προέκυψε, ο αλλοδαπός στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Αναγνωρίζονται επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους Γεωπονικών Τμημάτων πρώην ΤΕΙ
Επόμενο άρθρο Διαδικασία υποβολής αίτησης για απόδοση θέσης στη λαϊκή αγορά της Κοινότητας Συκουρίου