Ειδήσεις

Ολοκλήρωση διανομής προϊόντων ΤΕΒΑ


Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 στο χώρο του δημοτικού καταστήματος Γόννων,  ολοκληρώθηκε η διανομή προϊόντων του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» στους δικαιούχους του Δήμου Τεμπών σε συνεργασία με το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, το Κέντρο Κοινότητας και το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Στη συγκεκριμένη δράση διανεμήθηκαν προϊόντα ανάλογα με την σύνθεση των οικογενειών, όπως: αλεύρι, βόειο κρέας, γάλα εβαπορέ, γραβιέρα, ελαιόλαδο, ζάχαρη, ζυμαρικά, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, κριθαράκι, μήλα, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, ρύζι, σαμπουάν, σκόνη για πλύσιμο ρούχων, συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας, υγρό κρεμοσάπουνο, υγρό πιάτων, φακές, φασόλια, τυρί φέτα και χοιρινό κρέας.
Στη Κοινωνική Σύμπραξη της ΠΕ Λάρισας με ονομασία «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» δήλωσαν συμμετοχή και συμπεριλαμβάνονται ο Δήμος Λαρισαίων (leader) που έχει και την ευθύνη για την οργάνωση και διενέργεια του προγράμματος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, οι Δήμοι Αγιάς, Ελασσόνας, Κιλελέρ, Τεμπών, Τυρνάβου και Φαρσάλων. Επίσης, η ΔΗΚΕΛ, το ΚΕΘΕΑ-ΕΞΟΔΟΣ και οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας». Ωφελούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ είναι άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας όπως ορίζεται από την υπ’αριθμ. Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Προηγούμενο άρθρο Ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης
Επόμενο άρθρο Κέλλας: Στηρίζουμε έμπρακτα τους παραγωγούς του Τυρνάβου