Ειδήσεις

“Το χρυσάφι του Ρήνου” στο Χατζηγιάννειο


Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, προβάλλουν τη νέα ταινία του Φατίχ Ακίν “Το χρυσάφι του Ρήνου”, τη Δευτέρα  27 και την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο.

Η διαδρομή του Ξατάρ, ενός ράπερ που έγινε διάσημος στη Γερμανία σκαρφαλώνοντας από το γκέτο στην κορυφή των μουσικών charts, είναι μια δραματική περιπέτεια.

Από την κόλαση μιας φυλακής στο Ιράκ, ο Γκιγουάρ Χατζάμπι (όπως είναι το κατά κόσμον όνομά του), έφτασε στη Γερμανία με την οικογένειά του σε παιδική ηλικία, στα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα και προσγειώθηκε στα χαμηλά της κοινωνικής κλίμακας, περιτριγυρισμένος από ευκαιρίες αλλά και πολλά περισσότερα εμπόδια.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο τον βλέπουμε να μεταμορφώνεται από μικροεγκληματίας σε μεγαλέμπορο ναρκωτικών – μέχρι που εξαιτίας του χάνεται ένα σημαντικό φορτίο του εμπορεύματος.

Έτσι, προκειμένου να τακτοποιήσει τα χρέη του με το καρτέλ, ο Γκιγουάρ σχεδιάζει μια ληστεία χρυσού.

Στην πρώτη του απόπειρα στο είδος της κινηματογραφικής βιογραφίας, ο πολύπειρος Φατίχ Ακίν επιλέγει να αφηγηθεί την –απίστευτη κι όμως αληθινή– ιστορία ενός σταρ της χιπ χοπ σκηνής που από πρόσφυγας έγινε γκάνγκστερ και στη συνέχεια μουσικός.

Βασισμένο στην αυτοβιογραφία του Χατζάμπι, “Το χρυσάφι του Ρήνουείναι γεμάτο με σκηνές που σε αφήνουν άναυδο: στιγμές μιας ζωής τόσο συναρπαστικά μυθιστορηματικής που καθώς την παρακολουθείς αναγκάζεσαι να παραδεχτείς πως έπρεπε να γίνει ταινία!

Και, ευτυχώς για τους απανταχού κινηματογραφόφιλους, είναι ο Φατίχ Ακίν που επέλεξε να την κάνει.

Βιογραφικό δράμα/ Γερμανία, Ολλανδία, Μαρόκο, Μεξικό 2022 / Έγχρ./ Διάρκεια 138΄ / Σκηνοθεσία: Φατίχ Ακίν, με τους: Τζέσι Άλμπερτ, Φέλιξ Μπολντ, Τιρές Μπουκένια, Χοσέ Μπάρος, Σάιμα Μπουν , Καζίμ Ντεμίρμπας, Σόγκολ Φαγκάνι, Τζούλια Γκόλντμπεργκ, Ντόγκα Γκούρερ, Μάρλον Χέιντελ, Σαμίρ Τζεμπρέλι

Γενική είσοδος 4 ευρώ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη διεθνή τουριστική έκθεση IFT στο Βελιγράδι
Επόμενο άρθρο Η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: Στις ράγες του κέρδους η ιδία ιστορία