Ειδήσεις

Συναυλία – αφιέρωμα στην επέτειο της 25ης Μαρτίου στο ΔΩΛ


Συναυλία – αφιέρωμα στην επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου, με τη Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και τίτλο “Χαίρε, ω χαίρε Ελευθεριά!”, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, στις 20:30, στην Αίθουσα Συναυλιών ΔΩΛ.

Θα παρουσιαστούν εκτεταμένα αποσπάσματα, εννέα μέρη, απ’ τον «Ύμνο εις την Ελευθερία», ποίημα του Διονυσίου Σολωμού μελοποιημένο απ’ τον Κερκυραίο συνθέτη Νικόλαο Μάντζαρο.

Ο Ύμνος παρουσιάζεται στην πρωτότυπη γραφή του, για χορωδία και πιάνο.

Επίσης, το έργο «Αρκαδία IV» στο οποίο ο Μίκης Θεοδωράκης μελοποιεί τρεις «Ωδές» του Ανδρέα Κάλβου. Ο συνθέτης μελοποίησε στίχους του Κάλβου το 1969, όντας εξόριστος στη Ζάτουνα της Αρκαδίας, θέλοντας να τονίσει γι’ άλλη μια φορά την έννοια της Ελευθερίας, η οποία, κατά τον ποιητή, «θέλει αρετήν και τόλμην».

Τη διασκευή του έργου για Μικτή χορωδία και πιάνο έκανε ο Δημήτρης Καρβούνης, όπως και τη μεταγραφή του «Ύμνου» για Μικτή χορωδία, καθώς στην πρωτότυπη γραφή ήταν γραμμένος για Ανδρική χορωδία.

Επιμέλεια εισαγωγικών κειμένων και απαγγελία: Θωμάς Ψύρρας.

Πιάνο: Ιωάννα Σιοπούδη, Timpani: Γιάννης Μακρυγιάννης.

Διευθύνει ο Δημήτρης Καρβούνης.

Δημιουργία αφίσας: Δημήτρης Λαπούσης.

Διοργάνωση: Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών – Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προσέλευσης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2023: Βιολογική αφύπνιση για την προστασία και τον εμπλουτισμό των υδατικών πόρων στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Μουσικό παραμύθι για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στο Χατζηγιάννειο