Ειδήσεις

Μαθητές από την Πολωνία επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Τεμπών


Αυτή την εβδομάδα αντιπροσωπεία μαθητών, οικονομικών τμημάτων του επαγγελματικού λυκείου Zespol Szkol Zawodowych nr 1 w Bialej Podlaskiej από την πόλη Biala Podlaska της Πολωνίας. Επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Τεμπών και ξεναγήθηκαν στους χώρους του για να αποκτήσουν μία πρώτη εικόνα για την οργάνωση των οικονομικών υπηρεσιών  από την ταμία του Δήμου κα Σοφία Τσιτσιάμη. 

Οι μαθητές επισκέφθηκαν το Δημαρχείο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus Plus.

Οι μαθητές έχουν καταλύσει στο ξενοδοχείο Golden Sun στα Μεσάγγαλα και εντυπωσιάστηκαν από τις ανέσεις και τις παροχές του, καθώς  και από τα καταγάλανα αιγαιοπελαγίτικα νερά της παραλίας του δήμου Τεμπών. 

Στη συνέχεια, οι μαθητές συνομίλησαν και αντάλλαξαν απόψεις με τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γεώργιο Μανώλη, ο οποίος τους καλωσόρισε στο Δημαρχείο και τους  ευχαρίστησε για την παρουσία τους. Κατόπιν, τους ενημέρωσε για τις υπηρεσίες του Δήμου και για τις αναπτυξιακές υποδομές που λαμβάνουν χώρα σε όλο το εύρος του Δήμου Τεμπών.  Ακόμη, οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο για τα αξιοθέατα, τα μουσεία, τα επισκέψιμα οινοποιεία, τα 77 χιλιόμετρα μονοπάτια του Δήμου Τεμπών, τα γραφικά και παραδοσιακά χωριά των Αμπελακίων, της Κρανιάς, της Ραψάνης και της Σπηλιάς. Επιπρόσθετα, ενημερώθηκαν για τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους και θρησκευτικούς προορισμούς,  όπως το Αρχοντικό Σβαρτς, το Χάνι της Κοκώνας, ο αρχαιολογικός οικισμός στο Μακρυχώρι, το προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη, το μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων στη Ραψάνη, ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στα Αμπελάκια κ.α.

Επίσης, ενημερώθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Αμπελακίων κ. Ζήση Γκανάτσιο, για τους χώρους αναψυχής και χώρους γεωλογικού ενδιαφέροντος, όπως είναι η ορεινή και καταπράσινη Καλλιπεύκη, πνιγμένη στο πράσινο, η μπάρα στο Συκούριο, το φράγμα Πουρναρίου και τη λίμνη χάλκωμα στα Αμπελάκια. 

Τέλος, η ξενάγησή τους έκλεισε με μία απρόσμενη έκπληξη!

Με την παρουσία του αεικίνητου και αειθαλή κ. Γιώργου Κωνσταντίνου πρώην προέδρου του Τ.Ο.Ε.Β. Πηνειού και μόνιμου κατοίκου Γυρτώνης, ο οποίος ευχαριστήθηκε με την επίσκεψη των μαθητών και τους περιέγραψε εν συντομία τις φωλιές πολλών πελαργών που κατακλύζουν τη Γυρτώνη κάθε άνοιξη και τους προέτρεψε να επισκεφθούν τον οικισμό, για να απολαύσουν από κοντά το υπέροχο αυτό θέαμα!

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη δύο ημεδαπών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Ο Χρήστος Κέλλας με Γερμανούς βουλευτές: Απαραίτητη η αμυντική ολοκλήρωση της ΕΕ