Ειδήσεις

Μάξιμος: Η ΔΣΟ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στον τάφο της Παναγίας στη Γεθσημανή


Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) καταδικάζει κατηγορηματικά την ακραία επίθεση από φανατικό άντρα, που κρατώντας αιχμηρά αντικείμενα εισέβαλε στο Ιερό Προσκύνημα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στη Γεθσημανή, όπου βρίσκεται ο τάφος της Παναγίας, την ώρα της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή 19.03.23, παρουσία του καθηγουμένου του Προσκυνήματος, Μητροπολίτη Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ.

Με αφορμή αυτό το επεισόδιο, που έρχεται σε συνέχεια ανάλογων άλλων, η ΔΣΟ, κατ’ αρχάς εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλο Γ’, όπως και στις άλλες Εκκλησίες της Ιερουσαλήμ, που βρίσκονται αντιμέτωπες με τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές, και ζητά:

α. Την επιβολή από τις αρμόδιες αρχές του Ισραήλ των προβλεπομένων κυρώσεων στον δράστη.

β. Την λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την προστασία του προσκυνήματος, καθώς και όλων των προσκυνημάτων της Αγιοταφίτικης Αδελφότητας και την ελεύθερη, απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση των πιστών προς αυτά.

Δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι πρέπει να τεθεί ένα οριστικό τέλος στις έκνομες και τρομοκρατικής φύσεως ενέργειες εξτρεμιστικών παρακρατικών ομάδων στο Ισραήλ εναντίον των χριστιανών, που εντάσσονται στην περαιτέρω εκδίωξη του χριστιανικού στοιχείου από τους Αγίους Τόπους.

Προσδοκούμε η έκκλησή μας να εισακουστεί από τις αρχές του Ισραήλ και να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα, τα οποία θα συντελέσουν στην απόλυτη προστασία των χριστιανικών προσκυνημάτων, από τη δράση των εξτρεμιστικών κύκλων, και δεν θα γίνουμε και πάλι στο μέλλον μάρτυρες τέτοιων θλιβερών συμβάντων».

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Τεμπών: Δωρεάν rapid tests την Τετάρτη 22 Μαρτίου
Επόμενο άρθρο Νέα διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ στον Δήμο Κιλελέρ