Ειδήσεις

Τιμήθηκε η μνήμη του Μαρίνου Αντύπα στον Πυργετό


Με την παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου , της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Τεμπών, της Ελληνικής Αστυνομίας, προέδρων Κοινοτήτων και εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων, ο Δήμος Τεμπών τίμησε   στις 11:00 το πρωί της Κυριακής 19 Μαρτίου, τον μεγάλο αγωνιστή  των αγροτών Μαρίνο Αντύπα, με επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του ανδριάντα στο κέντρο του Πυργετού με ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων.

Μετά τη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Μαρίνου Αντύπα και την εκδήλωση άνοιξε  με ομιλία ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης. Στην ομιλία του αναφέρθηκε για τον πρωτομάρτυρα Μαρίνο Αντύπα και σημείωσε ότι τιμάται στον Πυργετό, διότι εκεί έχασε τη ζωή του και δολοφονήθηκε για τους αγώνες του, υπερασπιζόμενος το δίκαιο των εργατών της γης. Και συνέχισε τονίζοντας: «Να κρατήσουμε ζωντανή στη μνήμη μας τους αγώνες και τη θυσία του Μαρίνου Αντύπα, όσο και των αγροτών του Κιλελέρ και να παλέψουμε όλοι μαζί για να έρθουν καλύτερες μέρες για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.»

Ακολούθησαν χαιρετισμοί του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Βασίλη  Πινακά και των βουλευτών κ. Χρήστου Κέλλα και κας Ευαγγελίας Λιακούλη.  Στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη, τον βουλευτή της Ν.Δ. Ν.Λάρισας κ. Χρήστο Κέλλα, τον  Αντιπεριφερειάρχη  Θεσσαλίας κ. Βασίλειο Πινακά, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πυργετού κ. Αθανάσιο Λαϊνα, τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμό Πυργετού κ. Ευθυμίου, την πρόεδρο του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού κ. Λαίνα και την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Πυργετού κ. Ντάβα, τον εκπρόσωπο του Δικτύου Δέλτα Πηνειού και Τεμπών κ. Ρήγα και τον εκπρόσωπο της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Τεμπών κ. Λανάρα.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα. Περσεφόνη Ευαγγέλου, υπάλληλος του δήμου Τεμπών, ενώ παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών κ. Δημήτρης Μαϊμάρης, οι αντιδήμαρχοι κ. Αθανάσιος  Βλάχος,  κ. Νίκος Μητσογιάννης,  κ. Γεώργιος Νικολάου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Κώστας Κολλάτος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αχιλλέας Διψάνας, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων  Πυργετού και Ραψάνης κ. Αθανάσιος Λαίνας και κ. Δημήτριος Ζήλος,  ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ Σωτήρης Βούλγαρης, ο διοικητής του Α.Τ. Τεμπών κ. Ευαγγελίδης και αρκετοί κάτοικοι του Πυργετού.

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Η τραγωδία έφερε μια Ελλάδα από το παρελθόν, που δεν αξίζει στη νέα γενιά και θα αλλάξουμε
Επόμενο άρθρο Δήλωση του Γ. Λαμπρούλη βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ, για το σχέδιο νόμου για το νερό