Ειδήσεις

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη διεθνή έκθεση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου OLIO CAPITALE


Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας στη διεθνή έκθεση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, OLIO CAPITALE 2023. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στην Τεργέστη Ιταλίας και αποτελεί το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός στην Ν.Α. Ευρώπη, που προβάλλει τα προϊόντα ελιάς και αποτελεί χώρο διεξαγωγής  Β2Β συναντήσεων καθώς και γευσιγνωσίας εκατοντάδων ετικετών από επαγγελματίες δοκιμαστές. Από τους 188 συνολικά εκθέτες, η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσωπήθηκε με 4 συμμετοχές από το νομό Μαγνησίας. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή εκθετών από Ιταλία (με 15 Περιφέρειες), Κροατία και Σλοβενία. Η έκθεση προσέλκυσε περισσότερους από 20.000 επισκέπτες από την Ιταλία, Αυστρία, Σλοβενία, Γερμανία και άλλες χώρες.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο καταλάμβανε έκταση 24 τ.μ. σε εξαιρετικά στρατηγική θέση, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πλήθους  επισκεπτών, οι οποίοι είχαν  την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προϊόντα ελιάς, για διάφορα βότανα, καθώς επίσης και να δοκιμάσουν μια πλούσια γκάμα θεσσαλικών προϊόντων.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας  συνέβαλε στην οργανωμένη προσπάθεια με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της προώθησης των εξαγωγών, καθώς ενδιαφέρον για τα προϊόντα  έδειξαν εμπορικοί αντιπρόσωποι  αγορών από Ευρωπαϊκές χώρες όπως Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Κροατία, Σλοβενία κ.ά. αλλά και από τρίτες χώρες, όπως οι ΗΠΑ. Έλληνες και ξένοι επίσημοι  προσκεκλημένοι, επισκεπτόμενοι το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας εξέφρασαν την διάθεση συνεργασίας με τους Θεσσαλούς εκθέτες, ενώ απένειμαν τα εύσημα για την προσπάθεια που καταβάλλεται με στόχο την αναγνώριση της προστιθέμενης αξίας των Θεσσαλικών προϊόντων.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Απόστολος Μπίλλης, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Χρυσούλα Τσαγανού  και η γεωπόνος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Λάρισας κ. Ελένη Αργύρη. Στην  αποστολή της Θεσσαλίας συμμετείχε το  Επιμελητήριο Μαγνησίας με  τις εξής επιχειρήσεις: CROZANA LTD (ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΕΣ ΕΛΙΕΣ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ), ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΗΛΙΟΥ –Β.ΣΠΟΡΑΔΩΝ(ΕΛΙΕΣ, ΛΑΔΙ), ΚΡΑΒΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ(ΒΟΤΑΝΑ, ΤΣΑΪ, ΧΑΜΟΜΗΛΙ, ΛΟΥΙΖΑ, ΜΕΛΙ), ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΝΤΙΚΟΣ ΑΕΒΕ (ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ).

 

Προηγούμενο άρθρο Βράβευσε τον Κ. Αγοραστό για τη διαχρονική προσφορά του στην ποδηλασία η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας
Επόμενο άρθρο Νέος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας o Διονύσης Μπαλούκας